Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

juletravlhed. Hver femte synes, at julearrangementer fylder for meget i december. (Arkivfoto)
Foto: PER FOLKVER

juletravlhed. Hver femte synes, at julearrangementer fylder for meget i december. (Arkivfoto)

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver femte har for travlt med julearrangementer i december

Men i stedet for at brokke sig, bør man glæde sig over det, mener psykolog.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mandag er der juleklip og æbleskiver i vuggestuen, onsdag er det Lucia-optog i børnehaven, torsdag er der juleafslutning på fritten, og fredag er det banko på jobbet. Der skal julehygges med mange denne måned. For mange, synes nogle. Det skriver Avisen.dk.

Hver femte mener, der er for mange julearrangementer. Det er resultatet af en rundspørge lavet af analyseinstituttet Wilke for Avisen.dk blandt 1.020 danskere over 18 år.

Syv ud af ti synes, at antallet af julearrangementer er tilpas. To procent kunne godt tænke sig flere julearrangementer.

Men hvis man hører til de 22 procent, der synes, det er for meget, skal man ikke klage sin nød til psykolog Margrethe Brun Hansen.

»Hvorfor ser man det ikke som en gave? Hvorfor tænker man ikke: 'I vores lille familie er vi blevet inviteret til otte julefrokoster. Sikke nogle lykkelige mennesker vi er, at så mange har lyst til at se os«, siger Margrethe Brun Hansen til Avisen.dk.

Margrethe Brun Hansen opfordrer til at vælge fra, og så kun gå til de julearrangementer, der virkelig betyder mest enten for en selv, eller for de mennesker, man skal være sammen med. Er man single eller har voksne børn, kan man skyde nogle venne-arrangementer til efter jul.

Nogle af dem, der kæmper med at få kalenderen til at rumme alle aftalerne i december, er børnefamilierne, der allerede i november kan skrive juleklip på skolen og luciaoptog i børnehaven ind. Men det er ikke julearrangementerne i daginstitutionerne, man skal vælge fra, lyder det fra Fola, Forældrenes Landsforening.

Julearrangementerne hjælper børnene med at binde deres hverdag og familieliv sammen, og giver forældrene og pædagoger mulighed for at lære hinanden lidt at kende, lyder det fra foreningens formand, Dorthe Boe Danbjørg.

Dorthe Boe Danbjørg medgiver dog, at julemåneden kan blive for meget. Hun opfordrer skoler og institutioner til at tænke over, hvornår de lægger arrangementerne.

»Nogle steder ligger julearrangementerne midt på dagen eller klokken 14.30, og hvis man er pendler, så kan det nærmest være svært at nå på arbejde, inden man skal hjem igen«, siger Dorthe Boe Danbjørg til Avisen.dk.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden