Besparelse. Susanne Hansen sparede 2.200 kroner ved at undersøge prisen for tandrensning af sine tre katte.
Foto: Melissa Hjerrild

Besparelse. Susanne Hansen sparede 2.200 kroner ved at undersøge prisen for tandrensning af sine tre katte.

Livsstil

Katteejer: Prisforskellene er helt hen i vejret

Da Susannes tre katte skulle have renset tænderne, blev regningen flere tusinde kroner billigere end hendes egen dyrlæges prisoverslag.

Livsstil

Da Susanne Hansen lagde mærke til, at hendes 9-årige hankat Loke skar tænder og savlede, besluttede hun, at nu kunne hun ikke udskyde hans tandrensning længere. Og siden Loke skulle af sted, kunne hendes to hunkatte, 9-årige Sif og datteren Misja på 8 år, lige så godt få renset tænderne i samme ombæring.

LÆS ARTIKEL

Et par år tidligere havde hun spurgt den lokale dyrlæge, som hun plejer at bruge, hvad tre tandrensninger ville koste. Overslaget lød dengang på 1.500 kr. per kat og altså 4.500 kr. i alt. I mellemtiden havde en ven dog fortalt om siden myvet.dk, hvor man kunne få tre tilbud på en dyrlægebehandling. Det benyttede Susanne Hansen sig af og endte med at bruge det billigste tilbud på 2.300 kr.

Bedste dyrlæge

»Det var den bedste oplevelse, jeg nogensinde har haft med en dyrlæge«, siger Susanne Hansen i dag om Bryggens Dyreklinik, som var det sted, hvor hun fik foretaget tandrensningerne.

Den gode behandling, hvor hun endte med at få rabat, fordi hankatten Loke reagerede dårligt på narkosen, og derudover fik at vide, at hendes katte ikke behøvede flere tandrensninger i deres liv, fik hende til at føle sig i rigtig gode hænder.

Susanne Hansen mener ikke selv, at hun er ret god til at bruge internettet, og tror ikke, at hun kunne have surfet sig frem til den billigere dyrlæge på egen hånd. Før var hun heller ikke klar over, hvor mange penge der var at spare:

»Jeg vidste slet ikke, der var så stor forskel. Det er faktisk noget svineri. Det er helt hen i vejret, at jeg kan få så forskellige priser på den samme behandling. Det kan godt være, at møblerne og lokalerne er pænere nogle steder, men for mig handler det bare om, at de behandler mine dyr ordentligt«.

Nu råder Susanne Hansen alle dyreejere, hun kender, til ikke at tage den første, den bedste dyrlæge. Hun tror større prisgennemsigtighed vil betyde, at flere danske kæledyr kommer til dyrlæge, når de har brug for det.

»Der er så mange mennesker, der gerne vil gå til dyrlægen, men lader være, fordi det er så dyrt. De skal vide, at der findes billigere dyrlæger. Måske ville flere også vælge at betale for få aflivet deres dyr, når de ikke kan have dem, i stedet for at smide dem i skraldespanden eller efterlade dem i papkasser, som det sker i dag«, siger Susanne Hansen, der går meget op i dyrevelfærd og støtter flere dyreorganisationer hver måned.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce