0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Irritation: Hvem pokker kan ikke lide jordbær?

Man bliver let en afviger, hvis man altid takker nej til gængse madvarer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Fællesskab. Måltidet er en social begivenhed, som man bliver ekskluderet fra, når man er kræsen. (Arkivfoto)

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Uha, nej tak, jeg spiser ikke fisk. Heller ikke broccoli, ellers tak. Hakket kød, åh, det kan jeg desværre ikke lide. Nej tak, jeg er ikke så meget for jordbær. Ups, er der feta i salaten?«.

Det er ikke nemt at være kræsen, når man er voksen. For man kommer til at fungere som en afviger i forhold til de andre, forklarer madsociolog Lotte Holm.

»Man sætter sig uden for det fællesskab, der er omkring et måltid, og samtidig sætter man sig i en ret pinagtig situation, fordi man bliver nødt til at afvise den mad, som andre har lavet til en«, siger Lotte Holm, som er professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce