LEG. Legeeksperter giver forslag til gode lege til voksne.
Foto: Anita Graversen (arkiv)

LEG. Legeeksperter giver forslag til gode lege til voksne.

Livsstil

Her er 4 gode lege til voksne

Hvad skal vi lege? Her er to legeeksperters forslag.

Livsstil

Tre på stribe

To hold konkurrerer mod hinanden. Hvert hold er placeret bag en kegle, og hvert hold har tre genstande i samme farve, f.eks. trøjer. Spillepladen, som befinder sig et stykke derfra, består af i alt ni kegler, som er placeret på tre rækker a tre kegler.

Det gælder for holdene om først at få tre på stribe ved at lægge trøjer i hver sin farve på keglerne. Hvert hold må løbe ud til spillepladen med én person ad gangen, som har en trøje i hånden. Når de tre første trøjer er lagt og der ikke er fundet en vinder, må den næste i rækken løbe af sted og ændre på en af de lagte trøjer på spillepladen. Man fortsætter, indtil et af holdene har fået tre på stribe.

Det gyldne skind

Deltagerne er delt op i to hold. Holdene stiller sig op over for hinanden med ca. 20 skridts afstand. Midt imellem holdene lægger man det gyldne skind (en trøje, et tørklæde eller lignende) på jorden, på en kegle, på en træstub eller over en gren. En efter en forsøger man at røve det gyldne skindog løbe hjem med det. Begge holds deltagere skal prøve at få fat på det. Hvis deltager 1 får først fat på skindet, skal han løbe hjem med det, før han bliver fanget af deltager 2 – og så kan der ske to ting:

Hvis deltager 2 fanger deltager 1 med trøjen i hånden, får deltager 2’s hold point. Hvis deltager 1 når tilbage med det gyldne skind til holdets kegle, får deltager 1’s hold point.

Kispus

Stil jer i en stor kreds med en fanger i midten. Personerne i rundkredsen skal prøve at få øjenkontakt med en af de andre i kredsen ved at gøre en bevægelse – f.eks. hoppe, trampe og række tunge eller ved at sige en lyd, f.eks. snøfte, smaske eller le. Når et par har fået kontakt og gør eller siger det samme, løber de over midten og bytter plads og forsøger ikke at blive fanget af fangeren.

Bliver man fanget, er man den nye fanger. Alle kan være i gang med at gøre bevægelser eller sige lyde samtidigt.

Blindebuk

Den, som er udvalgt til at være Blindebuk, får et tørklæde bundet for øjnene. Deltagerne danner en rundkreds, holder hinanden i hånden og danser og lister uden en lyd rundt om Blindebukken og forsøger at undvige ham. Når Blindebukken rører en af deltagerne, skal denne stå stille, og Blindebukken skal gætte, hvem det er, ved at føle sig frem. Hvis det er for svært, siger Blindebukken »giv lyd«, og den fangede person siger en selvvalgt lyd. Gætter Blindebukken, hvem der er fanget, er denne person den nye Blindebuk.

Kilder: Mattis Curth og Grete Møller Andersen

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Mona Samir Sørensen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden