Foto: PEDERSEN RUNE
Familieliv

Kæledyr bliver passet forkert

Efter flere sager med kæledyr, der må aflives, fordi de ikke bliver passet ordentligt, kræver politikere, at dyrehandlere skal uddannes ordentligt.

Familieliv

Et politisk flertal uden om regeringen kræver obligatorisk uddannelse af dyrehandlere.

Det skriver dr.dk.

Baggrunden er, at mange kæledyr må aflives, fordi de bliver passet og fordret forkert. Det skyldes i høj grad dårlig eller forkert rådgivning af dyrehandlerne, lyder kritikken fra dyrlæger, zoologer og andre eksperter, DR Nyheder har talt med.

Dyreetikken skal forbedres Bengt Holst, der er zoolog og vicedirektør i Zoologisk Have i København, mener, at et lovkrav om uddannelse af dyrehandlere vil forbedre dyreetikken.

»Jeg tror, det vil have en meget stor betydning for den måde, man kan kontrollere og i det hele taget godkende dyrehandlerne på. Men det vil også styrke dyrehandlernes ry og resultere i færre fejlernærede og fejlpassede dyr«, siger han.

Politisk flertal for ny uddannelse

DR Nyheder har foretaget en rundspørge til samtlige dyrevelfærdsordførere på Christiansborg, og den viser, at der er flertal for at stille krav om at dyrehandlere skal gennemgå en relevant uddannelse i formidling, pasning og salg af levende dyr.

Regeringspartierne Venstre og Konservative er dog imod.

»Jeg synes, det er en dårlig ide at kræve mere uddannelse, for det ikke vil løse problemet. Uanset hvor meget uddannelse, vi forlanger af dem, der sælger dyr, vil der være grænser for, hvor lang tid de bruger på at fortælle kunden om, hvordan dyret passes«, siger Venstres dyrevelfærsordfører Karsten Lauritzen.

tjek@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce