Især produkter som iPhones er i høj kurs på internettes brugtmarkeder.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Især produkter som iPhones er i høj kurs på internettes brugtmarkeder.

Familieliv

Genbrugskøb er in igen

Salget af især mærketøj og elektronik er eksploderet på internettets brugtmarkeder.

Familieliv

Mærketøj, designermøbler og elektronik. Vi er vilde med at købe og sælge vores brugte sager på internettet.

Så vilde, at både Den Blå Avis og Gul og Gratis melder om massive stigninger i handler sammenlignet med samme måned sidste år. Det skriver 24Timer.

»Der er overraskende mange flere, der går ind for at gøre en god handel nu i forhold til for et år siden. Vi kan se stigningen på antallet af privatannoncer, der bliver pillet af siden af sælgeren, når varen er solgt«, siger chef hos Gul og Gratis, Richard Wraae.

50 procent flere handler

Gul og Gratis har solgt 51 procent flere varer i marts i år, end de gjorde i samme måned sidste år. Og mens der lå 168.000 private annoncer på hjemmesiden i marts 2008, ligger der lige nu cirka 240.000.

Især inden for varegrupperne mærketøj til kvinder og børn samt designermøbler er markedet vokset.

Hos Den Blå Avis oplever de samme tendens på deres online marked, dba.dk. Her er det generelle salg steget med 30 procent, men det for nogle varer som for ekempel spillekonsollen Wii og iPhone er steget med 60 procent.

En del af stigningen kan dog forklares med at dba.dk har gjort det gratis for brugerne at se kontaktoplysninger på alle opslåede annoncer.

Også stigning i genbrugsbutikker
Men det er ikke kun på nettet, at folk i stigende grad køber brugt. Det oplever de også hos Dansk Røde Kors, der har genbrugsbutikker over hele landet.

»Vores møbelbutikker har oplevet en stigning på cirka ti procent det seneste halve år, mens det svinger med tøjbutikkerne. Nogle af dem har solgt mere, mens der ikke er sket det store i andre«, siger pressechef Hans Beck Gregersen.

Vil fortsætte det gode liv
Ifølge professor og ekspert i forbrugeradfærd Søren Askegaard fra Syddansk Universitet, er det helt naturligt at der er kommet et boom inden for køb og salg af brugte varer, siden vi begyndte at tale om finanskrise.

»Selv hvis ens økonomiske forhold er nøjagtigt som før, vil mange være påvirket af, at der har bredt sig en kollektiv stemning af, at det vist ikke går så godt. Og så er det oplagt at købe brugt, så man alligevel kan fortsætte det gode liv uden at bruge af sin formue«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden