maven i vandskorpen. 29. august erobrer svømmerne kanalerne i København for ligesom i fjor at prøve kræfter med en 2 km lang rute rundt om Christiansborg.
Foto: Sara Galbiati

maven i vandskorpen. 29. august erobrer svømmerne kanalerne i København for ligesom i fjor at prøve kræfter med en 2 km lang rute rundt om Christiansborg.

Familieliv

Svøm i Københavns kanaler

Du kan stadig nå at træne dig op til motionsløbet Christiansborg Rundt. En erfaren havsvømmer giver gode råd.

Familieliv

Hvis du planlægger en kanalrundtur i København, skal du ikke vælge 29. august – med mindre du selv vil svømme gennem kanalerne.

Den dag må de karakteristiske fladbundede kanaltursbåde nemlig vige pladsen for cirka 800 svømmere, som iført våddragter og farverige badehætter kæmper sig 2.000 meter gennem Københavns kanaler som en del af svømmekonkurrencen Christiansborg Rundt.

Fra amatører til verdenseliten
Det er Dansk Svømmeunion, som for fjerde år afholder motionsløbet, der både er for amatører og professionelle.

LÆS OGSÅ »Vi siger med et smil, at det er en event, hvor den brede brystsvømning bliver dyrket. Det er vores måde at sige, at det er for alle«, lyder det fra Nora Thomsen, informationsmedarbejder i Dansk Svømmeunion . Tager mellem 23 minutter og halvanden time Den brede deltagelse afspejler sig også i sidste års deltagerliste, der dækkede et aldersspænd fra 15 år til 72 år og bød på resultater fra 23 minutter til halvanden time. Som noget særligt bliver der i år også mulighed for at se verdenseliten inden for havsvømning ved konkurrencen. Før motionsløbet sættes i gang, svømmer de 16. afdeling af havsvømningens world cup på samme rute.

I dette løb skal svømmerne tilbagelægge den olympiske distance på 10 kilometer.

Du kan stadig nå det
Hvis du selv vil prøve kræfter med havsvømming, er Christiansborg Rundt det perfekte løb for begyndere, mener Per Christensen, som selv er erfaren havsvømmer og medlem af triatlonklubben Kvik TRI Team.

»Fordelen ved Christiansborg Rundt i forhold til almindelig havsvømning er, at der ikke er deciderede bølger, og hvis man er en lille smule usikker, så er der en kant og trapper lige ved siden af, som man kan holde fast i og få en pause«, fortæller han.

Selv om der kun er lidt over en måned til startskuddet, kan det godt lade sig gøre at komme i form til at svømme de 2.000 meter, selv om du måske ikke svømmer regelmæssigt. Det eneste, det kræver, er, at du »giver den lidt gas«

Træn 3-4 gange om ugen
»Når der er så kort tid til, vil jeg anbefale, at man træner 3-4 gange om ugen. I starten skal man nok nøjes med en halv time per gang, men man skal gerne op på 40 minutter lidt hurtigt og så slutte på en times tid«, forklarer Per Christensen.

Han foreslår også, at du kontakter en svømmeklub eller en triatlonklub, som kan hjælpe med at lære nogle grundlæggende tekniker.

GUIDE

»Teknikken betyder rigtig meget i svømning. Det er derfor, en 10-årig pige kan svømme fra en bodybuilder«.

Prøv selv!

Hvis du gerne vil prøve kræfter med havsvømning, før du kaster dig i kanalerne omkring Christiansborg, kan du hver mandag og onsdag tage med Per Christensens triatlonklub ud og svømme ved Amager Strandpark, hvor de gerne giver råd og vejledning til begyndere. »Det er selvfølgelig på eget ansvar, men vi svømmer derinde, hvor man kan bunde hele vejen«, siger Per Christensen. Det eneste krav for at være med til træningen er en svømmehætte i en skarp farve og et par svømmebriller. Hvis du gerne vil svømme med på hele turen, der som regel er på omkring 1.800 meter, så anbefaler Per Christensen, at du anskaffer dig en våddragt for at være sikker på at holde varmen undervejs. Triatlontræning hver mandag og onsdag klokken 18 ved Amager Strandpark.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce