Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

    Alt om Moderne kærlighed

MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

Stamcellerne kan måske bruges til at bekæmpe sygdom senere i livet. Derfor betaler forældre i dyre domme for at få opbevaret deres barns navlestreng. Arkiv

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyfødtes navlestrenge er i høj kurs

Stamceller fra nyfødte kan bruges til at bekæmpe sygdomme i fremtiden. Firmaer tjener på at gemme celler til senere brug.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Man får kun én chance«.

Sådan lyder budskabet på StemCares hjemmeside, der som den eneste herhjemme tilbyder at nedfryse og opbevare stamceller fra nyfødte. Og flere griber den, skriver gratisavisen metroXpress.

I andet kvartal af dette år valgte 280 forældrepar at betale cirka 20.000 kroner for at få tappet og opbevaret blod fra deres nyfødte barns navlestreng. Det er en stigning på 33 procent i forhold til sidste år.

»Tidligere anså mange det her med stamceller som noget science fiction-agtigt noget, men i dag har langt de fleste gravide et godt kendskab til det«, siger Lisbeth Juhl Christensen, administrerende direktør i StemCare, til avisen.

Blodstamceller bliver især brugt til at behandle blodsygdomme som leukæmi. I fremtiden håber forskerne at kunne helbrede andre sygdomme som sclerose og alzheimer.

Der er dog uenighed om, hvorvidt pengene er givet godt ud. Man kan nemlig også tage stamceller ud af for eksempel knoglemarv.

Ifølge professor Jeppe Emmersen fra Laboratoriet for Stamcelleforskning på Aalborg Universitet er købet af blodstamceller som at købe en brandforsikring uden garanti for, at huset bygges, fordi forskerne ikke har en liste over behandlingsmuligheder.

Fortalerne lægger vægt på, at stamceller fra navlestrengen er ekstremt potente og derfor potentielt har flere muligheder end almindelige stamceller.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden