Øvelse gør mester. Træk en streg som dit barn skal stoppe ved for at lære at stoppe foran et bestemt punkt med forskellig hastighed og i fuld kontrol. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Øvelse gør mester. Træk en streg som dit barn skal stoppe ved for at lære at stoppe foran et bestemt punkt med forskellig hastighed og i fuld kontrol. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Familieliv

Sådan gør du dit barn mere trafiksikkert

Her er syv gode råd til, hvordan dit barn kan færdes mere sikkert i trafikken.

Familieliv

Vælg den mest sikre vej til og fra skolen, dvs. en rute, hvor der er fodgængerfelter, tunneler, broer og cykelstier. Måske bliver turen til skole lidt længere, men til gengæld er den mere sikker.

Træn med dit barn på den valgte rute: Gå eller kør turen på cykel flere gange og tal om, hvor man skal holde ekstra øje og passe ekstra på.

Lær dit barn følgende: Hvor man må eller ikke må cykle, hvor skal man placere sig på kørebanen i forhold til vejens forskellige baner og under sving. Hvordan ser man sig ordentligt for, hvem skal holde tilbage for hvem, og hvordan giver man tegn, når man stopper og drejer. Det er vigtigt at forklare, hvorfor der skal gives tegn.

LÆS ARTIKEL

Tjek, om skolen har en trafikpolitik, og hvilke råd den indeholder.

Hvis I kommer i bil, find en holdeplads et stykke fra skolen – gå det sidste stykke og tal om trafikken.

Det er vigtigt at bruge cykelhjelm, men hjelmen skal sidde ordentligt på såvel barn som forældre. Remmen skal tilpasses sådan, at der mellem hagen og den spændte rem kun lige er plads til to vandrette fingre.

Sørg for at være et godt eksempel. Børn holder meget øje med, hvordan de voksne opfører sig i trafikken og kopierer gode og dårlige vaner. Det nytter ikke at bilde børnene ind, at der er regler for børn, der ikke gælder for de voksne.

Kilder: Rådet for Sikker Trafik og Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce