Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

    Alt om Moderne kærlighed

ONATHAN BJERG MØLLER J
Foto: ONATHAN BJERG MØLLER J

COMPUTERSPIL. Når børn skipper lektierne og de huslige pligter for at spille computerspil, bør forældrene træde til, fastslår forsker. Her er det Danmarks største computerspilsturnering, der afgøres. Arkivfoto.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spil-afhængige er dårligere i skolen

Børn, der ikke kan slippe computerspillet, slås også mere end andre børn.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børn og unge, der er blevet afhængige af at spille computer, får dårligere karakterer i skolen end deres kammerater.

Det er en af konklusionerne i en stor amerikansk undersøgelse fra University of Minnesota af børn og unges spillevaner.

Undersøgelsen omfatter i alt 1.178 deltagere mellem 8 og 18 år fra alle egne af USA, som har udfyldt spørgeskemaer om, hvor ofte de spiller, hvor afhængige de er, og hvordan de klarer sig i skolen, skriver videnskab.dk.

LÆS ARTIKEL

Forsøgspersonerne blev blandt andet stillet 12 spørgsmål i et af spørgeskemaerne. Hvis de svarede ja til seks af dem, blev de betegnet som værende 'sygeligt afhængige’.

DOKUMENTATIONSe uddrag fra rapporten her (eksternt link).

Spørgsmålene lød blandt andet på, om de blev irriteret, når de forsøgte at holde en pause fra at spille, om de indimellem droppede at lave lektier for at kunne spille videospil i stedet. Og om de droppede de huslige pligter for at sidde foran skærmen.

Knap hver femte var 'sygelig afhængig' En sådan grad af afhængighed forekom hos 12 procent af drengene, men dog kun hos 3 procent af pigerne.

Undersøgelsen viste, at disse børn sammenlignet med andre børn havde dårligere karakterer i skolen, sværere ved at følge med i timerne og oftere havde været indblandet i slåskampe.

LÆS ARTIKEL

Mens 24,2 procent af den gruppe, der var ’sygeligt afhængige’, havde været oppe at slås det seneste år, gjaldt det 12,3 procent af den gruppe, der ikke var spilafhængig.

Spilletiden er ikke det vigtige

I snit spillede de amerikanske børn computer 13,2 timer om ugen, og de børn, der var ’sygeligt afhængige’ spillede dobbelt så meget som andre børn.

LÆS ARTIKEL

Men ifølge lektor og ph.d. i børnepsykologi Douglas Gentile fra University of Minnesota, der står bag undersøgelsen, er det ikke timeantallet, der er det afgørende i forhold til, om børn risikerer at blive afhængige.

LÆS ARTIKEL

»Den tid, der bliver brugt på at spille, er ikke et kriterium for, hvornår forbruget af computerspil er sygeligt«, fastslår forskeren i rapporten.

Han henviser i stedet til, at det kun er, når et barn udviser tegn på ’sygelig afhængighed’, at der er grund til at bekymre sig.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden