Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

    Alt om Moderne kærlighed

DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS
Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fosterscanning i Babysam får grønt lys

12 BabySam-butikker tilbyder gravide fosterscanninger til at bestemme kønnet

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal savlesmækken være blå eller lyserød?

Det spørgsmål man man få et meget præcist svar på i i hvert fald 12 af BabySams butikker. Her arbejde butikkerne sammen med et privat jordemorfirma, der gennemfører fosterskanninger af gravide i selve butikken.

Scanningerne foregår i den 17. graviditetsuge og kan fastslå fosterets køn. Men selvom der kan være etiske diskussioner, ser Sundhedsstyrelsen ingen grund til at gribe ind over for BabySams praksis.

Afdelingslæge Peter Saugmann-Jensen siger, at hvis den gravide og fosteret ikke udsættes for en påviselig fare, er det ikke ulovligt.

Ikke farligt
»Der er ikke noget videnskabeligt belæg for, at den fare er til stede. Det er jo ikke en legetøjsekspedient, der foretager skanningen, men en faguddannet jordemor«, siger Peter Saugmann-Jensen, der udtaler sig på baggrund af omtale i Berlingske Tidende.

Peter Saugmann-Jensen vil ikke udtale sig om etiske eller kommercielle forhold omkring fosterskanningerne, der udføres af firmaet jordemoder.dk.

»Jeg er ikke blind for de etiske aspekter, men jeg vil ikke udtale mig om andet end det rent lægefaglige«, siger han.

Stort i udlandet
Jordemor Birgit Thalwitzer fra jordemoder.dk afviser i Berlingske Tidende, at det er problematisk at kønsskanne mødre i butikker, der sælger børnetøj.

»Det er noget, forældre efterspørger. Men det er klart, at det at kende kønnet kan afføde lyst til at købe noget«, siger hun.

Ifølge Peter Saugmann-Jensen er fænomenet med fosterskanninger i børnebutikker udbredt i lande, vi normalt sammenligner os med.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden