Foto: LANGKILDE MORTEN
Familieliv

Vi glemmer hjelmen på korte cykelture

Kun tre procent spænder cykelhjelmen, når turen er under to kilomter.

Familieliv

Alt for mange glemmer at spænde cykelhjelmen på hovedet på de korte cykelture.

Det mener Dansk Cyklistforbund.

Mens cyklister er gode til at bruge hjelmen på lange ture, så kniber det på de korte ture til bageren. Det er dumt, siger eksperter, for mange ulykker sker netop i de situationer, hvor folk føler sig mest sikre, skriver avisen 24timer.

Tre procent bruger hjelmen på korte ture
En meningsmåling, som analyseinstituttet YouGov Zapera har lavet for 24timer, viser, at kun tre procent altid tager cykelhjelmen på, hvis turen er under to kilometer.

Til sammenligning har over 20 procent altid hjelmen på, når cyklen skal på en længere tur.

Men hvis fraværet af hjelm skyldes, at man føler sig sikker på de korte ture, så er det en falsk sikkerhed, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik og Dansk Cyklistforbund.

Den korte tur er også farlig
»Havarikommissionen har undersøgt, hvor og hvordan cykelulykkerne sker. Og det er ofte på de strækninger, hvor folk føler sig trygge og kører dag efter dag og derfor er mindre opmærksomme«, siger Jens Loft Rasmussen, der er direktør i Dansk Cyklistforbund.

Cyklistforbundet mener, at brugen af cykelhjelm bør være frivillig, men anbefaler, at man bruger hjelmen.

»Og hvis man vælger at bruge den, giver det bedst mening at bruge den hver gang. Ulykken kan lige så godt ske på den korte tur som på den lange«, siger Jens Loft Rasmussen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce