Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Teenagere efterspørger klarere linier fra deres forældre, når det kommer til alkohol, lyder det fra eksperter, der arbejder med unges alkoholforbrug.
Foto: MARTIN ZAKORA

Teenagere efterspørger klarere linier fra deres forældre, når det kommer til alkohol, lyder det fra eksperter, der arbejder med unges alkoholforbrug.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Unge vil have alkoholgrænser fra mor og far

En ny kampagne få forældrene op af sofaen om fredagen, når deres børn går til fest.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tag stilling, mor! Sæt grænser, far!

Forældre skal melde ud, hvornår deres børn er gamle nok til at drikke, og hvor mange breezere, der må ryge indenbords til festen. For selv om danske børn har verdensrekord i alkoholforbrug, vil de gerne have mor og far til at stoppe festen.

Sådan lyder budskabet i en ny film, 'Når vores børn drikker’, der med støtte fra Undervisningsministeriet skal få forældrene op af sofaen om fredagen, når deres børn går på druk.

Unge vil have klare regler
Og de unge teenagere efterspørger klarere linier fra deres forældre, når det kommer til alkohol, lyder det fra eksperter, der arbejder med unges alkoholforbrug.

»Mange unge er eksempelvis bekymrede for, at det går galt til festerne. Derfor vil de gerne have forældrene til at sætte regler for, hvor meget der må drikkes. De ved godt, at der kan følge nogle ubehagelige ting med, når de drikker sig i hegnet - såsom slagsmål, uønsket sex og forskellige konflikter,« siger forebyggelseskonsulent i Solrød Kommune Henrik Borggren til metroXpress.

Undersøgelser viser, at børn drikker mindre, når forældrene sætter grænser. Men det er langtfra alle forældre, der er i stand til at formulere konkrete krav i forhold til antal genstande og debutalderen, oplyser parterapeut og familierådgiver Martin Østergaard:

Forældre skal være alting på én gangn
»Mange forældre er i tvivl om deres rolle, når det handler om alkohol. De ved ikke, om de skal være politimanden, alkoholkonsulenten eller hyggeonkelen, der tillader alting. Pointen er, at man skal være lidt af det hele, men til syvende og sidst må børnene ikke være i tvivl om, hvor grænsen går.«

Det er SSP-konsulent Louise Hesner Brandstrup fra Viborg Kommune enig i. Hun siger til til metroXpress:

»Hver evig eneste dag står jeg i en 7.-8. klasse og spørger, om mor og far skal sætte grænser for at være gode forældre. Svaret er altid ja’, og der er ingen tøven. Hvis forældrene ikke sætter grænser, føler børnene, at de er ligeglade med dem.«

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden