Omsiggribende. Det er alle aldersgrupper, som ifører sig hjelmen, og det sker over hele landet, viser en ny undersøgelse.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Omsiggribende. Det er alle aldersgrupper, som ifører sig hjelmen, og det sker over hele landet, viser en ny undersøgelse.

Familieliv

Markant flere danskere tager cykelhjelm på

Danskerne spænder i langt højere grad hjelmen end tidligere, når de cykler.

Familieliv

Antallet af cyklister, der bruger cykelhjelm, er steget markant på kun to år.

Det viser en ny undersøgelse fra TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik.

Fra 2008 til 2010 er antallet af cyklister med cykelhjelm i gadebilledet i hele landet steget fra 15 til 25 procent.

Alle aldersgrupper og i hele landet »Det er en enormt glædelig nyhed, at så mange har valgt at køre med cykelhjelm. Vi har aldrig før set så stor en stigning på så kort tid«.

»Og det er i alle aldersgrupper og alle dele af landet«, siger Anders Rosbo, direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Set over flere år er der sket en markant fremgang i antallet af cyklister, der kører med cykelhjelm. Fra 1993 til 2010 er antallet steget fra fire til 25 procent.

Ifølge René Højer, områdechef for Sikkerhed i TrygFonden, reducerer cykelhjelmen risikoen for at få hovedskader med 50 procent.

Ny kampagne på vej

Sammen med dagligvarebutikken Netto skal en ny kampagne sørge for, at cyklisterne kommer en hjelm i vognen, når de handler.

Tidligere erfaringer og kampagner har nemlig vist, at når man laver nyt, smart design på hjelmene og giver folk mulighed for at købe en hjelm, når de alligevel handler, så er der mange, som beslutter sig for, at nu skal de have købt den cykelhjelm.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce