Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Moderne kærlighed

Foto: FINN FRANDSEN
Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvert fjerde par finder kærligheden ved første klik

Jagten på kærligheden er for alvor rykket til cyberspace.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For flere og flere danskere på kærestejagt opstår den første gnist på internettet.

En gruppe forskere fra University of Oxford har undersøgt tendenser inden for onlinedating i 18 lande. Deres rapport viser, at 26,1 procent af de danske kærestepar, der har mødt hinanden fra 1997 til 2010, har fundet hinanden på internettet.

Dermed placerer Danmark sig på en tredjeplads blandt de mest aktive netdating-nationer, skriver metroXpress.

Ikke længere nørdet Charlie Breindahl forsker i netdating ved Københavns Universitet. Han mener, at tabuerne ved at lede efter en kæreste på internettet er blevet mindre.

»Vi er begyndt at acceptere netdating i højere grad, fordi internettet har fået en så stor udbredelse, og er et sted hvor vi lever en stor del af vores sociale liv«, siger han til metroXpress.

Morten Wagner, ejer og stifter af Dating.dk, er enig.

»Da vi startede i 1998 havde mange en idé om, at man måtte være en smule nørdet og desperat, hvis man gik på netdating. Men tabuet og fordommene er ved at være væk nu«, siger han.

Fordele ved netdating

Internet-dating kan skabe et solidt fundament for et godt parforhold, fordi parterne har mulighed for at lære hinanden godt at kende, inden de mødes i virkeligheden, forklarer Charlie Breindahl.

»Man har mulighed for at diskutere nogle tungere emner, som det er svært at snakke om på en bar. Det kan være, hvorvidt man vil have børn eller ens kroniske sygdom. På den måde bliver man klogere, inden man mødes ansigt til ansigt«, siger han.

LÆS OGSÅ

Han påpeger dog også, at den fysiske tiltrækning først opstår, når man mødes i virkeligheden.

»Man kan sagtens blive forelsket på nettet, men man kan ikke vide, om kærligheden overlever, når man mødes. Men nettet giver mulighed for at sortere dem fra, som ikke er potentielle, og derfor er der gode muligheder for, at det kan udvikle sig til noget positivt,« siger Charlie Breindahl til metroXpress.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden