Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

    Alt om Moderne kærlighed

ERIK KRAGH (arkiv)
Foto: ERIK KRAGH (arkiv)

Egoister. Mange forældre tænker kun på deres eget barns sikkerhed, når de afleverer børnene i skole.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet holder øje med egoistiske forældre op til skolestart

Forældrene tager ikke hensyn til andres børn på vej til og fra skole.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Tænk lige så meget på alle andres børn, som du tænker på dit eget. Og kør forsigtigt«.

Sådan lyder det simple budskab til alle forældrene, som de næste uger skal følge børnene i skole efter sommerferien.

LÆS OGSÅ

Rådet kommer fra John G. Christensen, leder af Færdselspolitiet for Midt- og Vestsjællands Politi, der ligesom sine kolleger over hele landet i dag har taget hul på en tre-ugers razzia ved landets skoler i forbindelse med skolestart.

Kører for stærkt
Det er langt fra alle forældre, der følger politiets anvisninger, når de skal følge de små poder i skole. Sidste år stoppede politiet ikke mindre end 6.748 bilister, som ikke overholdt færdselsreglerne ved skolerne.

4.000 af dem kørte for stærkt, 1.000 kørte uden sele, og 264 fik et klip i kørekortet, fordi de ikke havde spændt børnene fast.

»De typiske fejl er manglende seler og hastighed. Vi plejer at få fat i mange, og det er derfor, vi er der. For at markere, at det ikke kun er børnene, som skal lære at begå sig i trafikken, men også de voksne«, siger John G. Christensen.

LÆS ARTIKEL

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står sammen med politiet bag den landsdækkende kampagne, der skal sørge for, at de 65.000 nye skolebørn lærer at begå sig i trafikken og komme sikkert til og fra skole.

Egoistiske forældre

Ifølge politiet er det tit et problem, at forældrene opfører sig egoistisk i trafikken. De sørger for, at deres egen lille Camilla kommer sikkert frem til skoleporten, men glemmer at tage hensyn til alle de andre børn, de passerer på vejen.

»Forældrene er ikke altid lige hensynsfulde over for de andre skolebørn. De læsser deres egne børn af lige op til porten, hvor der tit er standsningsforbud. Et forbud, som netop er givet, så de andre skolebørn, der kommer til fods og på cykel har et overblik og også kan komme sikkert til og fra skole«, siger Mogens Knudsen, operativ leder af Færdselspolitiet ved Københavns Politi.

GUIDE

I det hele taget så både politiet og Rådet for Sikker Trafik gerne, at børnene selv lærte at begå sig i trafikken i stedet for at blive fragtet til og fra skole i forældrenes bil.

»Mange forældre vil gerne beskytte deres barn mod den farlige trafik og kører ham eller hende i skole hver dag. Men det gør i virkeligheden mere skade end gavn, for børn kan ikke lære om trafik fra bagsædet af en bil«, siger Anne Tjell, projektleder i Rådet for Sikker Trafik:

»Derfor opfordrer vi børn og deres forældre til at komme ud og træne skolevejen så ofte som muligt og gerne allerede i sommerferien, så rutinen er på plads, når skolerne begynder«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden