refleks. Tal fra Norge viser, at en bil med nærlys vil spotte en person med refleks på 140 meters afstand, mens et menneske uden refleks først ses på 25-30 meters afstand.

refleks. Tal fra Norge viser, at en bil med nærlys vil spotte en person med refleks på 140 meters afstand, mens et menneske uden refleks først ses på 25-30 meters afstand.

Familieliv

Kun hver 3. voksne bruger refleks

Cyklister med reflekser på har 70 procent lavere risiko for at blive overset i trafikken.

Familieliv

For at forebygge og mindske antallet af trafikulykker i den mørke tid etablerer Børneulykkesfonden og Codan Forsikring nu Årets Refleksdag, som hvert år vil finde sted den sidste torsdag, inden uret stilles om til vintertid.

Det skete første gang i torsdags, hvor initiativtagerne bl.a. uddelte 15.000 reflekser i København, Odense, Aarhus, og Aalborg.

LÆS ARTIKEL Aftagere skulle der være nok af. En YouGov-undersøgelse viser, at to ud af tre voksne færdes i trafikken uden refleks. Til trods for at reflekser gør en stor og i nogle tilfælde afgørende forskel, når det gælder om at være synlig og blive set tidsnok i det dunkle trafikbillede.

Fokus på synlighed i trafikken

Ifølge Sikker Trafik har cyklister med refleks 70 procent lavere risiko for at blive overset i trafikken, og cirka 25 procent af alle cyklistuheld sker i mørke.

Tal fra Norge viser, at en bil med nærlys vil spotte en person med refleks på 140 meters afstand, mens et menneske uden refleks først ses på 25-30 meters afstand.

Siden der i Norge blev indført en årlig refleksdag i 2005, er andelen af refleksbrugere steget fra cirka 14 til 24 procent.

LÆS ARTIKEL

»Med Årets Refleksdag starter vi en ny tradition, der skal sætte fokus på vigtigheden af at være synlig i trafikken. Vi håber, at vores initiativ vil bidrage til at gøre refleksbrikker til en naturlig del af udstyret, når vi bevæger os ud i mørket«, siger formand i Børneulykkesfonden Jeanette Fangel Løgstrup.

Årets refleks er designet af bObles, der er kendt for farverige tumlemøbler til børn. Den kan købes for 15 kroner i Rema 1000, OK Benzin, Applus synshaller eller Kære Børn. Overskuddet går til Børneulykkesfondens videre arbejde.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce