Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: MARTIN BUBANDT
Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange kærester elsker ikke hinanden

Hver fjerde par lever på en løgn og burde hellere komme videre, mener præst

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er måske en god grund til, at der er gang i kopirummene til julefrokosterne. I hvert fald knirker det alvorligt i danskernes parforhold.

Næsten hver fjerde dansker, der har haft en fast kæreste eller partner i minimum de seneste seks måneder, elsker nemlig slet ikke kæresten.

Det viser en meningsmåling, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress.

SKRIV

Helt præcis svarer 23 procent, at de ikke elsker deres kæreste eller partner, og kun 68 procent svarer ja til udsagnet: 'Min partner/kæreste gør mig glad og lykkelig'.

En afgrund af ubehag Undersøgelsen åbner ifølge parterapeut Martin Østergaard for en afgrund af ubehag’, fordi den sætter sin anklagende finger på tusindvis af usunde parforhold, hvor kun den ene eller ingen af parterne i virkeligheden elsker hinanden.

LÆS ARTIKEL

»Mange par vil få gåsehud, når de læser den her artikel. For den ene er det skrækkeligt at blive klar over, at man ikke er elsket. For den anden er det rigtig ubehageligt at erkende over sig selv, at man er en bedrager. Men man er nødt til at se sig selv i øjnene og finde ud, hvad man vil gøre ved det. Mange lever på og dækker over den fælles livsløgn i årevis. De lever i et parforhold, men ikke i et kærlighedsforhold. Det er så stort et tabu, at de ikke engang selv tør se det i øjnene,« siger han til metroXpress.

LÆS ARTIKEL

Ifølge Martin Østergaard kan det være svært at vikle sig ud af forholdet.

»Måske er der børn at tage hensyn til, og måske er man bekymret for, hvordan det skal gå den anden eller en selv, hvis man bryder forholdet«.

Præst: bliv skilt

Men det er fejt at gemme sig bag frygten, mener Kathrine Lilleør, sognepræst og debattør:

»Jeg har haft en mistanke om, at mange bliver sammen, selv om de ikke elsker hinanden. Men at det er så voldsomt, som jeres undersøgelse viser, havde jeg ikke forestillet mig. Men nu kan man knalde metroXpress i bordet og tage det store opgør, eller man kan åbne en flaske rødvin og snakke det stille og roligt igennem«, siger hun til metroXpress.

LÆS ARTIKEL

»Hvis man ikke elsker sin partner, kan det kun gå for langsomt med at blive skilt. Løgnen og forstillelsen kan man ikke byde den anden,« siger hun til metroXpress.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden