Tårnenes by. Glade børn har indtaget Københavns tårne på den helt nyskabte legeplads i Fælledparken, hvor børn både kan få bevæget sig og få en del af Københavns historie med i købet.
Foto: Peter Hove Olesen

Tårnenes by. Glade børn har indtaget Københavns tårne på den helt nyskabte legeplads i Fælledparken, hvor børn både kan få bevæget sig og få en del af Københavns historie med i købet.

Familieliv

Tårnhøjt: Minikøbenhavn for børn

I Fælledparken kan børnene gå på opdagelse i Københavns tårne og spir. De kan også lege en elektronisk fangeleg over børstagene.

Familieliv

Københavns tårne er et af byens vartegn. Og man behøver ikke at nøjes med at kigge på dem.

På Tårnlegepladsen i Fælledparken kan ungerne kravle op, indvendig såvel som udvendig, i Rundetårn, Vor Frelsers Kirke, rådhustårnet, Marmorkirken og børstårnet.

LÆS ARTIKEL

Og det gør de. Overalt myldrer det med legende og klatrende børn denne onsdag formiddag, hvor Lørdagsliv er taget en tur på den helt nybyggede legeplads. Nogle børn er der med deres børnehave, andre med forældre eller bedsteforældre.

Rundetårn er et populært tårn, kan man se. I miniudgaven af Christian IV’s tårn fra 1642 kan man gå hele vejen op indefra, ganske som i det rigtige Rundetårn. Der er også en bred rutsjebane, hvor man kan sidde to sammen. Et mylder af mørke børn fra en børnehave på Nørrebro suser frydefuldt ned ad rutsjebanen, som er akkurat så stejl, at der kommer god fart på.

Deres to pædagoger er også begejstrede. Den ene, en kvinde med tørklæde på, kan godt lide, at legepladsen minder om et Minikøbenhavn, hvor man kan fortælle børnene om byens historiske bygninger. Og så er det dejligt med de gode toiletfaciliteter og et velindrettet inderum, når det regner.

Hendes mandlige kollega nikker. De ønsker ikke at komme i avisen, men deler gerne deres begejstring for legepladsen.

Det samme gør Lørdagslivs medbragte ekspert, landskabsarkitekt Helle Nebelong.

LÆS ARTIKEL

»Byens tårne er et godt tema, og legepladsen er lavet rigtig flot. København er jo kendt for sine tårne, der rager op og giver en flot byprofil«, siger Helle Nebelong, formand for Dansk Legeplads Selskab.

Legepladsen er ikke blot smuk, men også sjov og udfordrende, mener hun.

»Der er rigtig gode muligheder for at klatre på tårnene, som er lavet i børnehøjde, også indefra«, siger Helle Nebelong.

Tårnlegepladsen, Fælledparken, Østerbro. Åben mandag til søndag 9-17. Bygningen på legepladsen er delvis bemandet, og der er adgang til toilet.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce