Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

dialog. Michael Tsokungolu med sønnen Nicklas, som han over årene ofte har krydset klinger med i diskussioner om regler for alkohol.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børn med forbud hjemmefra drikker langt mindre

Teenagere i Danmark fulder sig mest i Europa, og nogle af dem begynder tidligt.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Teenagere i Danmark er dem, der fulder sig oftest og mest i Europa, og nogle af dem begynder tidligt. For eksempel har 4 procent af de 11-årige drenge prøvet at drikke mindst fem genstande på én dag inden for den seneste måned.

Tidlig debut og stort forbrug øger risikoen for ulykker og dårlige oplevelser, men modsat det, mange forældre tror, har fædre og mødre faktisk stor indflydelse på deres børns alkoholvaner.

»Både deres adfærd og holdning har afgørende betydning for, hvor meget børn drikker. Børn, hvis forældre synes, det er okay, at de drikker, indtager op til ti gange så meget alkohol som børn, hvis forældre er klart imod«, siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen Kit Broholm med henvisning til en amerikansk undersøgelse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

  Alt om Moderne kærlighed

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden