Hjælp. Bruddet mellem Lonnie Almind og hendes mand for to  år siden påvirkede døtrene Ida og Mie  (liggende) voldsomt. Det seneste halve års tid har en familieterapeut derfor været tilknyttet familien.
Foto: Joachim Adrian

Hjælp. Bruddet mellem Lonnie Almind og hendes mand for to år siden påvirkede døtrene Ida og Mie (liggende) voldsomt. Det seneste halve års tid har en familieterapeut derfor været tilknyttet familien.

Familieliv

Mie får hjælp - andre skilsmissebørn bliver overset

Hvert år oplever 20.000 børn, at deres forældre bliver skilt. Kun få får professionel hjælp. Det skal der nu laves om på.

Familieliv

Med bunden af en sodavandsflaske tegner familieterapeut Anna Prip Brandt en sol på 14-årige Mie Alminds mave.

Det lunkne vand i flasken markerer med bløde strøg solens stråler mod navlen som midtpunkt, og formålet med øvelsen er i og for sig simpel: at fjerne fokus fra de negative tanker på øverste etage og flytte opmærksomheden til mave, pulsslag og hele kroppen.

»Hos børn sætter chokket efter en skilsmisse sig i maven«, siger terapeuten.

Mie Almind er et af de få skilsmissebørn, der får professionel hjælp til at komme helskindet gennem den familiære omvæltning.

Mens årligt 20.000 børn oplever, at far og mor går fra hinanden, får de færreste hjælp. Det viser en megafonundersøgelse foretaget for Egmont Fonden, hvor blot 11 procent af 210 respondenter har svaret, at deres børn har fået professionel hjælp efter en skilsmisse. Til sammenligning er tallet 29 procent for forældrene.

For 40 millioner kroner trivsel
Den statistik skal der nu rettes op på, mener fonden, der støtter børne- og ungeprojekter samt sårbare familier, og som over de kommende fire år har afsat 40 millioner kroner til at sætte fokus på skilsmissebørns trivsel.

Pengene skal blandt andet sikre engagement fra flere voksne, og at børnene bliver hørt mere.

Hos familien Almind vækker budskabet om øget fokus på de ramte børn glæde.   For her har mødet med terapeuten, de fysiske øvelser og samtaler med den udefra  kommende   hjulpet   Mie og hendes  lillesøster  gennem  forandringerne på   en    måde,   som  familien   ifølge  pigernes   mor   aldrig   kunne   have   klaret   selv.

I Mies tilfælde resulterede forældrenes brud især i lukkethed og manglende lyst til at give omverdenen indblik i hendes følelser og tanker:

»Men da jeg havde været ved Anna et par gange, kunne jeg mærke, at hun hjalp os. Jeg kom ud med nogle ting, som jeg ikke havde snakket om før«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce