Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Søvnforstyrrelse. Hvis voksne lader deres børn sove i deres seng, kan de få samme symptomer, som når man har søvnapnø. (arkivfoto)
Foto: INGEMANN CARSTEN

Søvnforstyrrelse. Hvis voksne lader deres børn sove i deres seng, kan de få samme symptomer, som når man har søvnapnø. (arkivfoto)

Familieliv

Hver andet forældrepar sover med deres børn i sengen

Børn i sengen kan forstyrre søvnen og gøre dig uoplagt og ukoncentreret.

Familieliv

Lille Sofie kommer kravlende ind i smørhullet mellem forældrene allerede først på natten, og måske kommer storebror også, så hele familien ligger tæt sammen i dobbeltsengen indtil næste morgen.

I 57 procent af alle familier med børn mellem nul og seks år sover børnene i forældrenes seng mindst en gang om måneden, og for de fleste af dem sker det hver nat eller flere gange om ugen.

Det viser en rundspørge, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for 24timer.

LÆS OGSÅ »Det er helt naturligt. For børnene er det hyggeligt, rart og trygt at sove sammen med forældrene, og vi søger jo også selv den samme nærhed og varme, når vi lægger os i ske med vores partner eller vælger at sove under dobbeltdyne,« forklarer familieterapeut Fie Hørby over for 24timer.

Hun opfordrer alle forældre til at lægge normerne på hylden i den her sag og mærke efter, hvad der fungerer i lige netop deres familie.

Din søvn bliver forstyrret

Ifølge overlæge og søvnspecialist på Rigshospitalet Michael Lamb kan der også være en anden grund til at arrangere sig på andre måder end ved at sove hele familien i samme seng.

»Selv om du måske føler, at du sover fint sammen med dit barn, så er der stor sandsynlighed for, at din søvn alligevel bliver forstyrret«, siger Michael Lamb til 24timer.

LÆS OGSÅ

Små børn har et andet søvnmønster end voksne. De sover langt mere uroligt.

»Når du sover ved siden af et barn, der ligger og bevæger arme og ben meget og vender sig ofte, kan du ikke undgå at få forstyrret din naturlige søvnrytme, og det betyder, at du vil føle dig mere træt, uoplagt og ukoncentreret, end du ellers ville gøre«, fortsætter Michael Lamb.

Det er ifølge Michael Lamb de samme symptomer, som man ser hos folk, der lider af sygdommen søvnapnø.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce