Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Komikeren og tidligere folketingsmedlem, Jacob Haugaard, har selv haft en elcykel. Arkivfoto fra Skanderborg Festival.
Foto: THOMAS SJØRUP

Komikeren og tidligere folketingsmedlem, Jacob Haugaard, har selv haft en elcykel. Arkivfoto fra Skanderborg Festival.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jacob Haugaard: Nu er der medvind

Jacob Haugaards valgløfte er indfriet. Med elcykler er der medvind på cykelstien. Han er dog selv mest til normale cykler.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne skal have medvind på cykelstierne. Med dette valgløfte, fik Jacob Haugaard en plads i Folketinget fra 1994-1998.

Og nu kan det måske blive en realitet. For med bedre og billigere elcykler, kan danskerne få hjælp til at træde i pedalerne.

»Det er da vidunderligt, at vi har fået medvind på cykelstierne«, griner Jacob Haugaard, som selv har været ejermand af en Batavus elcykel.

Vil hellere have en trædecykel Elcyklen gav han dog væk til en ven, der slog hoften. Jacob Haugaard foretrækker selv en almindelig trædecykel. For som han siger:

»En elcykel er skidegod, hvis du har svært ved at cykle. Så er den helt genial. Men hvis du er 'fit for fight', så er det da bedre med en almindelig trædecykel. Derfor gav jeg den væk til én, der havde brug for at komme i form igen«.

Regn, regn og mere regn
Den tidligere folketingskandidat og multikunstner ser mere fidus i elbiler, for regnvejr holder danskerne fra at cykle, mener han.

»Vi har jo månedsvis med regnvejr. Fra november til maj er det jo problematisk«, siger han. Han mener, at det er derfor danskerne tager bilen.

Vil du selv købe en elcykel?

»Nej, jeg havde jo min Batavus, som jeg gav væk. Og med mit transportbehov, hvor jeg skal rejse langt, kan det ikke betale sig. Og så kan jo købe tre almindelige cykler for de samme penge«.

Genial til ældre mennesker

Men for både ældre og personer, der har problemer med musklerne er »en elcykel helt genialt«, ifølge Jacob Haugaard.

Desuden mener han, at personer, der skal rejse under 10 km. med stor fordel kan bruge elcykler og få den ønskede medvind på cykelstien.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden