Panik. Knald og bang gør din hund bange nytårsaften, her er 10 råd til en god fest.
Foto: THOMAS BORBERG

Panik. Knald og bang gør din hund bange nytårsaften, her er 10 råd til en god fest.

Familieliv

Sådan beskytter du din hund under nytårsløjerne

Her er 10 tips, der kan bringe din hund helskindet igennem nytårsaften.

Familieliv

Nytårsaften er et brag af en fest for de fleste, men for hunde kan aftenen udvikle sig til et mareridt.

De høje lyde fra eksplosioner og lysglimt fra fyrværkeriet gør nemlig menneskets bedste ven ganske hunderæd.

LÆS OGSÅ

Hvert år får flere af landets dyrlæger derfor besøg af hunde, som har fået sig et ordentligt chok af nytårets knald og brag, fortæller Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring.

Hun forklarer, at de uvante sanseindtryk kan få hundene til at gå i panik.

Desuden får det hvert år et større antal hunde til at stikke af, og udsætte sig selv for risiko for påkørsler.

HER ER 10 RÅD, SOM KAN BRINGE JER GODT IND I DET NYE ÅR:

 1. Lad aldrig din hund være alene hjemme.
 2. Gå en ekstra lang tur. På den måde er hunden naturligt træt, når det går løs med fyrværkeriet, knald og bang.
 3. Træk gardinerne for. Hunden reagerer ikke kun overfor de høje lyde, men bliver også bange for de mange lysglimt, så begræns udsynet til lysglimtene.
 4. Skru op for fjernsynet eller radioen. På den måde skades et lystapet, som er med til at gøre de pludselige bang mindre høje. Høj musik er også en løsning.
 5. Bevar roen. Når klokken slår tolv og det går løs, er det vigtigt, at du viser, at du er upåvirket og tryg, så er din hund også mere rolig.
 6. Husk at have din hund i snor. Det er vigtigt, at din hund er i snor, når i går ud. En panikramt hund kan blindt spurte ud i natten, og dermed også ud i trafikken.
 7. Hold igen med alkohol. Husk at spirituspåvirket adfærd kan virke mystisk på din hund, og øge følelsen af utryghed.
 8. Lad hunden bevare sin trygge base. Hvis din hund alligevel bliver bange og gemmer sig, skal du ikke forsøge at trække den frem fra dens gemmested.
 9. Brug eventuelt beroligende medicin. Hvis din hund er særligt nervøst anlagt, kan du give den beroligende medicin, men kun efter aftale med dyrlægen. Og husk brug aldrig medicin som er ordineret til mennesker.
 10. Giv hunden noget lækkert at spise. Lækkerier dæmper angst hos både mennesker og dyr, det kan derfor være en god idé at servere det, mens det brager løs.

Kilde: Agria Dyreforsikring.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce