Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

    Alt om Moderne kærlighed

Simon Fals
Foto: Simon Fals

Scorested. Arbejdet er et godt sted at finde en kæreste, mener Peter Nabe-Nielsen og Rikke Pallisgaard Hallberg, der selv blev forelskede, da de arbejdede sammen. »På arbejde er man jo sit glade jeg. Man parkerer meget ved lågen, inden man møder«, siger Rikke Pallisgaard Hallberg.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kærlighed på arbejdet: »Vi kom tit til at sidde ved siden af hinanden til møderne«

Peter og Rikke mødte hinanden på arbejdet for 19 år siden. I dag er de gift og har to børn.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En personalefest en fredag aften gjorde udslaget.

»Jeg tog med Peter hjem, og resten er historie«, fortæller Rikke Pallisgaard Hallberg med et smil.

LÆS OGSÅ

Hendes mand, Peter Nabe-Nielsen, skænker kaffe og te og serverer chokoladekage til. Vi er i deres lejlighed på Østerbro i København. Inde på teenageværelset sidder deres 14-årige søn, August, og spiller PlayStation, mens det yngste barn, Frida på 11, er taget med en veninde hjem efter skole.

Peter var optaget Rikke og Peter har været kærester i 19 år, heraf de 13 som ægtefæller. Og så enkelt var det så alligevel ikke, da de blev både kolleger og lune på hinanden på deres arbejdsplads, et fritidshjem på Ydre Nørrebro, dengang for 19 år siden. For Peter havde en kæreste.

»Da vi vågnede næste morgen, om lørdagen, skulle Peter til housewarming hos sin daværende kæreste. Jeg sagde til ham, at hvis han mente det seriøst med mig, skulle han komme på arbejde mandag og være uden kæreste. Det gjorde han«, fortæller Rikke Pallisgaard Hallberg, som er 38 år.

»Jeg lystrede«, supplerer Peter Nabe-Nielsen og smiler.

Faktisk var det ikke så svært for ham:

»Jeg syntes, Rikke var rigtig sød og dejlig, og dér ville jeg gerne lægge mit kort ind«.

God kemi
Forud for den skelsættende personalefest i september 1994 var gået måneders flirt. Peter var allerede ansat, da Rikke kom til i maj 1994, og god kemi opstod.

»Vi gik op og ned ad hinanden hver dag, og der var flirt begge veje. Når vi havde formiddagsmøder, kom vi tit til at sidde ved siden af hinanden, og vi grinede ad de samme ting. Der var virkelig god kemi mellem os«, fortæller Rikke Pallisgaard Hallberg.

»Vi var også på koloni. Der skete ikke noget, men vi havde et meget lystigt arbejdsforhold. Det var sådan happy go lucky at arbejde på fritidshjemmet, man spillede fodbold med ungerne, og alt var ret nemt«, fortæller Peter Nabe-Nielsen, 44 år.

Gik stille med dørene
Knap et år efter at de var blevet kærester, holdt han op med at arbejde på fritidshjemmet. Ikke på grund af sit forhold til Rikke, men fordi han skulle videre med sin uddannelse. De har aldrig oplevet, at det var et problem for deres arbejdsplads, at de blev kærester.

»I starten gik vi stille med dørene, fordi vi gerne ville lære hinanden at kende. Men de andre fandt jo hurtigt ud af det, og det har aldrig været et problem. Det var jo ikke sådan, at vi kyssede på legepladsen«, siger Rikke Pallisgaard Hallberg.

I dag er de ikke i samme branche. Rikke arbejder som pædagog , mens Peter Nabe-Nielsen er indehaver af en forretning, der sælger skiudstyr.

Glad på arbejdspladsen

Ville I også været faldet for hinanden, hvis I havde mødt hinanden under andre forhold?

»Det har vi faktisk tit talt om. Hvis jeg havde mødt Peter til et middagsselskab, så ja, helt klart«, siger Rikke Pallisgaard Hallberg.

LÆS OGSÅ

Er arbejdspladsen et godt sted at møde kærligheden?

»Ja, alene på vores arbejdsplads var der tre par. Man får jo et meget positivt indtryk af hinanden, fordi man er sit glade jeg, når man er på arbejde. Man parkerer rigtig meget ved lågen, inden man møder ind om morgenen«.

Bandt det jer sammen, at I arbejdede samme sted og måske havde samme interesser?

»Nej, for vi har overhovedet ikke fælles interesser. Jeg er meget til sport, mens Rikke hellere vil læse i en bog«, siger Peter Nabe-Nielsen.

»Vores styrke er, at vi ikke behøver at gøre alt sammen. Vi giver hinanden plads«, tilføjer Rikke Pallisgaard Hallberg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden