FØtex sælger gerne mærkevaretøj, der er parallelimporteret, fordi producenten ikke vil handle direkte med supermarkedskæden.
Foto: KIM NIELSEN

FØtex sælger gerne mærkevaretøj, der er parallelimporteret, fordi producenten ikke vil handle direkte med supermarkedskæden.

Familieliv

Tøjfirma raser over Føtexs parallelimport

Føtex sælger i denne uge billige danske mærkevarejakker, der er lovligt parallelimporteret. Tøjfirmaet er rasende.

Familieliv

De kendte - og dyre - børnejakker fra det danske firma Ticket to Heaven kan i denne uge købes i Føtex til 299,95 kroner.

Det er langt under, hvad jakkerne koster i en børnetøjsbutik, hvor de normalt sælges.

Jakkerne har Føtex købt hos en leverandør i Spanien, og det har fået Ticket to Heavens direktør Hans Peter Høeg Larsen op i det røde felt.

Snyd, siger producenten Han er ikke interesseret i at levere til Føtex og mener, at han er blevet ført bag lyset af den spanske importør, der ellers havde lavet salgsstrategi og vist ham, hvor jakkerne skulle sælges i Spanien.

»Det hele havde udelukkende til formål ikke at røbe, at partiet rent faktisk skulle sælges til Føtex«, siger Hans Peter Høeg Larsen.

Lovlig parallelimport
I Føtex tager direktør Henrik Libak det roligt og kan konstatere, at jakkerne sælger godt. Han kender ikke noget til forhistorien mellem Ticket to Heaven og det spanske firma, som Føtex før har handlet med.

»Vi har på fuldt lovlig vis parallelimporteret en vare, så vi kan give kunderne et rigtig godt tilbud«, siger han og fortsætter:

Særlig vejledning af kunderne
»Vi ser ofte denne reaktion fra mærkevarefirmaer inden for tekstilbranchen, der ikke vil handle direkte med os. Når vi skaffer varen via parallelimport og sælger den billigere, har de ikke mulighed for at styre prisen«

Ticket to Heaven hævder, at firmaets produkter kræver særlig vejledning i forhold til den enkelte kundes behov. Derfor skal det ikke kunne købes i Føtex, men kun i butikker, hvor personalet er særligt uddannet.

Fortsætter import af mærkevarer

Men ifølge Henrik Libak er hans personale også kvalificeret, og jakkerne kan byttes og pengene refunderes, hvis der skulle være problemer.

Og parallelimport af mærkevaretøj fortsætter Føtex med, uanset om producenterne bliver sure.

»Vi forsøger hele tiden at fremskaffe de gode tilbud til kunderne«, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce