Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forening: Familiedrømmen er knust for adoptionsansøgere

Det kan betyde knuste familiedrømme for de 400 ansøgere, der står på venteliste hos suspenderede AC Børnehjælp

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konsekvenserne kan blive meget alvorlige for de omkring 400 ansøgere, der står på venteliste til adoption hos AC Børnehjælp, efter at organisationen midlertidigt har mistet sin ret til at formidle adoptioner, lyder det fra foreningen Adoption og Samfund.

»Hvis det er korrekt, er det en dybt ulykkelig situation«, siger formanden for Adoption og Samfund, Jens Damkjær.

»Det er ulykkeligt for de mange familier på ventelisten, som har betalt rigtig mange penge, og som har mange forventninger til at blive en børnefamilie. Den drøm er jo lige i øjeblikket totalt knust«, siger formanden.

Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) suspenderer adoptionsbureauet AC Børnehjælps ret til at formidle adoption. Det sker efter omfattende rod i økonomien hos organisationen.

Ingen garanti for at få pengene retur

For ansøgerne på ventelisten kan det få konsekvenser ikke bare for familiedrømmen, men også økonomiske konsekvenser. Ansøgerne er nemlig ikke garanteret, at de kan få de penge tilbage, de allerede har betalt i gebyrer.

»Vi ved, at nogle familier må låne penge for at gennemføre en adoption, som løber op i mere end 200.000 kroner«, siger Jens Damkjær.

»Der kan være familier, som allerede har betalt 100.000 kroner eller mere, og de kan være i en situation, hvor deres økonomi ikke kan bære at sætte endnu en adoption i værk og dermed få den familie, de har drømt om«, siger han.

AC Børnehjælp fik i en tilsynsrapport fra 2013 skarpe anmærkninger fra Ankestyrelsen for at have rod i økonomien.

Eksempelvis fremgik det, at bureauet gennem syv måneder i 2012 slet ikke bogførte sine udgifter. Det kaldte Ankestyrelsen »yderst kritisabelt, helt uacceptabelt og i strid med almindelige gældende principper for forsvarlig økonomistyring«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden