Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AC Børnehjælp mister retten til at formidle adoptioner

Den ene af landets to store adoptionsbureauer mister akkreditering.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

AC Børnehjælp - et af de to store adoptionsbureauer herhjemme - mister retten til at formidle adoption.

Socialminister Annette Vilhemsen (SF) har i dag informereret partiernes socialordførere om, at AC Børnehjælps akkreditering er midlertidigt suspenderet. Beslutningen er truffet efter indstiling fra Ankestyrelsen.

Ifølge en pressemeddelse fra Social-, børne- og integrationsministeriet har AC Børnehjælp givet forkerte oplysninger om organisationens økonomi.

»Det finder jeg helt uacceptabelt. Jeg kan ikke se anden udvej end at suspendere AC Børnehjælps formidlingsarbejde, mens vi får fastlagt, hvordan vi bedst kan få fortsat en adoptionsformidling for de mange mennesker, som er på ventelisten«, siger Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF).

I øjeblikket står 443 danske par ifølge TV2 News på venteliste til en adoption gennem AC Børnehjælp.

LÆS OGSÅ

Planlagte adoptioner gennemføres
43 par har i øjeblikket gennem AC Børnehjælp fået tildelt et såkaldt match med et udenlandsk barn, der endnu ikke er kommet til Danmark. De adoptioner vil blive gennemført som planlagt, lyder det fra ministeren.

»Vi har også et ansvar over for de ansøgere og de børn, som uforskyldt står midt i det hele. Det er helt essentielt for mig, at vi med den endelige løsning af sagen holder os for øje, hvordan vi bedst muligt hjælper disse kommende familier. Det er netop for at beskytte dem, at jeg har besluttet at iværksætte denne meget vidtgående reaktion«, siger Annette Vilhelmsen.

Poltikere ønsker at ændre systemet

Efter flere sager med rod i økonomien og regelbrud i private adoptionsbureauer har flere politikere sat spørgsmålstegn ved, at private står for at formidle danske pars adoption af børn fra udlandet

LÆS OGSÅ

Blandt andre Venstres Eyvind Vesselboe har været kritisk over for AC Børnehjælps akkreditering:

»Det er selvfølgelig trist, at det skulle komme så vidt, men der var ingen anden løsning. Jeg er enig med ministeren i, at det her ikke kan køre videre«, siger Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo.

Også Enhedslistens Pernille Skipper har tidligere krævet, at der strammes op.

»Det er utrolig vigtigt, at vi overvejer, om vi overhovedet skal anvende private organisationer til adoption. Vi har også set store problemer hos DanAdopt, og hvis ingen af de to private firmaer kan finde ud af det, må vi spørge, om det her ikke er så følsom og vigtig en opgave, at det skal tages ud af private hænder«, sagde Pernille Skipper (EL) i november til Politiken.

TIP OS

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden