Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AC Børnehjælp efter suspendering: Vi arbejder videre

Allerede 'matchede' par har ingen grund til bekymring, siger Pia Brandsnes.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det tager tid at rydde op, når økonomien har sejlet så meget, som det er tilfældet i adoptionsbureauet AC Børnehjælp.

Sådan lyder det fra bestyrelsesformand Pia Brandsnes, efter socialminister Annette Vilhelmsen (SF) i dag besluttede midlertidigt at suspendere det private adoptionsbureaus ret til at formidle adoption efter sager om omfattende rod i økonomien.

»Lige nu er vi suspenderet fra at tage imod nye ansøgninger og fra at sende nye sager til udlandet«, siger Pia Brandsnes

LÆS OGSÅ

Bestyrelsesformanden understreger, at det ikke får betydning for de familier, hvis sag allerede er i gang hos bureauet.

»De familier, som allerede er blevet matchet med et barn, skal ikke være bekymrede for, at deres match ryger. Det gør det ikke«, siger Pia Brandsnes.

Det drejer sig ifølge Socialministeriet om 43 familier.

TIP OS

»Vores fokus er lige nu på børnene og de familier, der har vist os tillid, så vi varetager deres interesser bedst muligt fremover«, siger hun og understreger, at rodet i økonomistyringen ikke er gået ud over sagsbehandlingen.

Berettiget kritik

Pia Brandsnes erklærer sig enig i Ankestyrelsens kritik af økonomistyringen.

»Der er ingen tvivl om, at kritikken er berettiget. De ting, Ankestyrelsen har fundet fejl i, har ikke været gode nok. Det er egentlig også det, jeg er blevet sat ind til at rydde op i«, siger hun og forklarer, at adoptionsbureauets økonomiske vanskelligheder også hænger sammen med et generelt fald i adoptioner.

»Det tager lang tid at udbedre situationen i en organisation, når det er gået så galt som her. Men vi gør vores bedste«, siger Pia Brandsnes.

FAKTA

Bestyrelsesformanden kan på nuværende tidspunkt ikke komme med et konkret svar på, hvad suspenderingen får af betydning af AC Børnehjælp.

»Det er der ikke nogen, som ved lige nu«, siger bestyrelsesformanden.

Kan det ende med konkurs for AC Børnehjælp?

»Det kan jeg ikke svare på lige nu. Vi vil selvfølgelig gøre vores bedste for, at det ikke er det, der sker. Men jeg kan ikke svare dig konkret nu«, siger Pia Brandsnes.

Socialministeriets suspendering af bureauets adoptionsformidling varer indtil 22. januar, hvor AC Børnehjælp har sidste frist for at komme med bemærkninger til varslingen om at sætte en permanent stopper for bureauets formidling af adoption.

Ifølge TV2 News står 443 danske par på venteliste til en adoption gennem AC Børnehjælp.

Socialministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at det endnu ikke er afklaret, »hvordan vi bedst kan få fortsat en adoptionsformidling for de mange mennesker, som er på ventelisten. Vi har også et ansvar over for de ansøgere og de børn, som uforskyldt står midt i det hele«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden