Få de vigtigste historier direkte i din indbakkeLæs mere

Pladsmangel. Så længe Line Thorsen og Henrik Henriksen ikke har råd til at flytte fra deres lejlighed på 43 kvadratmeter med deres hund Kivi, synes parret ikke, at det er forsvarligt også at føje et barn til familien. Foto: Per Folkver

Pladsmangel. Så længe Line Thorsen og Henrik Henriksen ikke har råd til at flytte fra deres lejlighed på 43 kvadratmeter med deres hund Kivi, synes parret ikke, at det er forsvarligt også at føje et barn til familien. Foto: Per Folkver

Familieliv

Line og Henrik: Derfor får vi ikke børn

De er klar til børn, men der er flere forhindringer, der standser dem.

Familieliv

Når Line og Henrik taler om at få børn, diskuterer de ikke, om de skal have dem eller ej, men hvornår drømmen om en familie kan gå i opfyldelse.

De har været nødt til at udskyde planen om en familieforøgelse, indtil 27-årige Line Thorsen får fast arbejde, så parret kan låne penge til at skifte lejligheden på 43 kvadratmeter på Amager ud med et hus, hvor der både er plads til børn og parrets hund.

»Jeg føler simpelthen ikke, det er ansvarligt at sætte et barn i verden, når vi bor her«, siger Line Thorsen, der har en vikarstilling som pædagogmedhjælper i en daginstitution på Amager – uden udsigt til en fast stilling.

LÆS ARTIKEL

Hun peger ind i soveværelset, hvor sengen tager det meste af gulvpladsen.

»Jeg kan jo ikke engang have en krybbe til at stå her«, siger hun.

I går viste nye tal fra Danmarks Statistik, at fødselsraten i Danmark er den laveste i 27 år. Ifølge eksperterne er årsagen blandt andet, at den økonomiske krise har skabt usikkerhed om bolig og arbejde, og det får danskerne til at få færre børn.

For Line og Henrik har det, siden de blev kærester for 11 år siden, været en selvfølgelighed, at to en dag skulle blive til tre, men parrets skrøbelige økonomiske situation bekræfter også 28-årige Henrik Henriksen i, at de nødtvungent bliver nødt til at udskyde babyplanerne.

»Vi bliver ikke mere klar til at få børn, end vi er nu, men vi kan ikke forsvare at tage hul på vores børneplaner, før Line får fast arbejde og vi kan flytte i noget større«, siger han.

Ikke vende hver en mønt

Henrik Henriksen har fast arbejde som tavlebygger, men han prioriterer højt, at parret har økonomien og de ydre omstændigheder i orden, før de begynder at sætte børn i verden. »Det er vigtigt for mig, at vi ikke behøver at vende hver en mønt for at give vores børn alt det, vi gerne vil give dem. Mine børn skal have en rolig opvækst, og det får de ikke, hvis vi skal flytte hele tiden«, siger han. Det er Line Thorsen enig i. Hun har altid drømt om at blive mor, men hun føler ikke, at timingen er rigtig nu: »Jeg kommer fra en familie, hvor der altid har været styr på økonomien, og vi havde råd til at tage på ferie sammen. Det vil jeg også gerne give mine børn«. LÆS OGSÅParret drømmer ikke om at få »en hel bus med børn«, men de er enige om, at de mindst skal have et – og også gerne to.

De har overvejet at leje en større lejlighed, indtil de får råd til et hus, men det er svært at finde et sted, hvor parret også kan have deres hund boende. Derfor sparrer de nu op til en udbetaling på et hus og håber, at Line snart har held med jobsøgningen.

»Det er frustrerende, når endnu en af mine veninder skriver, at hun er gravid, for jeg synes ikke, jeg kan gøre mere for at finde et arbejde, end jeg allerede gør. Vi sidder virkelig fast her«, siger Line Thorsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce