Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

    Alt om Moderne kærlighed

THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

ulykkeligt. Forældre skændes om børnene i forbindelse med skilsmisser.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere børn hentes af fogeden

Fogedretter oplever stor stigning af stridigheder om samværet i skilsmissesager.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidste år måtte fogeden rykke ud 161 gange for at hente børn til samvær med deres mor eller far.

Det viser nye tal fra Domstolsstyrelsen, der har opgjort antallet af såkaldt udgående fogedforretninger i de første tre kvartaler af 2013, skriver Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ

Dermed er antallet af sager, hvor fogeden, socialarbejdere og i nogle tilfælde også politifolk henter et barn, firedoblet siden 2007.

Samtidig er antallet af konfliktfyldte skilsmissesager, der behandles af fogedretterne, vokset fra 1.659 sager i 2007 til 2.531 sager i 2012.

Børns Vilkår: Lav loven om

Den markante stigning i antallet af stridigheder om samvær bør få politikerne til at ændre loven, så børn ikke længere kan hentes af fogeden.

Det mener Børns Vilkår, der har indhentet de nye tal fra Domstolsstyrelsen.

»Problemet er ikke kun, at vildt fremmede mennesker dukker op for at hente dem. Afhentningen giver en generel utryghed. Det skal ikke være muligt, at fogeden henter børn på samme måde, som man afhenter sofaer, der ikke er betalt«, siger Bente Boserup, der er souschef i Børns Vilkår til Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ

Hun efterlyser flere tilbud om rådgivning til forældrene, så skilsmissekonflikter kan tages i opløbet. Endvidere foreslår Børns Vilkår, at der udelukkende udstedes bøder til de forældre, som ikke overholder aftaler om samvær.

Formanden for Danske Familieadvokater, Helle Larsen, mener, at stigningen i antallet af fogedsager er udtryk for, at kvaliteten i statsamternes behandling af skilsmissesager er for dårlig.

»De mange flere sager skyldes ikke mere rethaveriske forældre, men snarere, at nogle afgørelser føles uretfærdige. Jeg har selv haft flere sager, hvor forældre har afvist at udlevere børn til fogeden, fordi de ikke mente, at sagerne var ordentligt belyst, og indsigelser var blevet overhørt«, siger Helle Larsen til avisen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden