Sammenhold. »Forleden var vi begge to gået i seng, men vi var sultne. Så sendte vi hinanden en masse billeder af pizza og is«, fortæller de to papsøstre Nanna Larsson (tv) og Terese Balling. Lillejuleaften blev det til 92 beskeder imellem dem
Foto: Peter Hove Olesen

Sammenhold. »Forleden var vi begge to gået i seng, men vi var sultne. Så sendte vi hinanden en masse billeder af pizza og is«, fortæller de to papsøstre Nanna Larsson (tv) og Terese Balling. Lillejuleaften blev det til 92 beskeder imellem dem

Familieliv

Terese og Nanna sender hinanden 90-100 beskeder om dagen

Terese Balling og Nanna Larsson kontakter hinanden på Facebook, Snapchat og Instagram.

Familieliv

»Best moments happen when they are unplanned«. Den lille tekst på sort baggrund er sendt fra appen weheartit fra Nanna til Terese fredag formiddag klokken 11. Begge piger er hjemme i huset i Smørum. De har stadig juleferie og ligger og dovner i hver sin seng på deres værelser, som i øvrigt grænser op til hinanden.

»Jeg sendte teksten fra min seng i morges, fordi den passer helt perfekt til Terese i det nye år«, fortæller Nanna Larsson. Hun er 15 år og går i 9. klasse på Bistrupskolen i Birkerød.

Søster og bedste ven Små hilsener og billeder ryger frem og tilbage i en lind strøm mellem de to papsøstre. Dermed ligner de mange andre søskende, som ifølge en ny fagbog bruger de sociale medier så flittigt, at de bevarer en tæt kontakt til hinanden i hverdagen, også selv om de ikke bor sammen.

LÆS ARTIKEL

Terese Balling og Nanna Larsson har ikke fælles forældre, men er bragt sammen af Tereses mor og Nannas far. Hver anden uge bor de sammen i huset i Smørum i Nordsjælland. De har begge en mindre søskende, som også bor der i disse uger.

Hver anden uge går de to søskendepar hvert til sit. Terese, som er 16 år, og hendes lillesøster, Clara på 10, rykker hjem til deres far i Taastrup, mens Nanna og hendes lillebror, Mikkel på 12, flytter hjem til deres mor i Birkerød. I de uger skriver de ekstra flittigt.

»Vi har et helt specielt bånd og har brug for at vide, hvordan hinanden har det. Også så man kan trøste, hvis den anden er lidt ked af det«, fortæller Terese Balling, som går i 1. g på Høje-Taastrup Gymnasium.

Nanna Larsson supplerer: »Terese er min bedste ven, og heldigvis er vi også søstre. Jeg har brug for at vide, hvordan hun har det. Billeder og tekster fra Instagram og We Heart It handler rigtig meget om teenagelivet og gør det nemmere at beskrive, hvordan man har det, når man sådan er rigtig teenagedeprimeret«.

Oplevelser, tanker og følelser deler de gavmildt med hinanden. Hvad enten det er små ting som, »er du også sulten?«, eller store oplevelser, som da Nanna Larsson for nylig var inviteret med til at overvære TV3’s show ’Stjerner på vippen’. Programmet blev optaget i den svømmehal, hvor hun træner udspring tre gange om ugen.»Jeg sendte snapchat til Terese med: »Se, hvor jeg er! Amin Jensen er her!«, fortæller Nanna Larsson.

Taler I også i telefon?

»Kun hvis det er virkelig slemt og svært at forklare på Facebook, for eksempel da jeg var hos far, og Nanna og jeg skulle finde ud af, hvad for tøj, smykker og makeup vi skulle bruge nytårsaften«, svarer Terese Balling.

»Vi taler også sammen, hvis vi er blevet uenige om noget eller har diskuteret noget, for det tager man ikke over sms«, siger Nanna Larsson.Det er de helt enige om. De er også enige om, at deres to mindre søskende på 10 og 12 år har meget at lære endnu. Ingen af dem er gamle nok til at være på Facebook, men de har fået lov til at komme på Snapchat og Instagram.

»Med tilladelse fra os«, understreger Nanna Larsson.

»De er ikke på samme niveau som os endnu«, fortæller Terese Balling. De små har en del at lære

Hun giver som eksempel, at hun i julen lagde et billede af sig selv ud med teksten »Christmas«. »Hvad har det med jul at gøre?«, skrev lillesøster Clara som kommentar. »Det var lidt flabet skrevet, så jeg slettede kommentaren. De små søskende forstår ikke de grænser, der er, så det ikke bliver pinligt«, siger Terese Balling.LÆS OGSÅ Hendes mor har fået lov til at være venner med hende på Facebook. »Men hun må kun skrive søde ting og like mine opslag«.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce