Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

    Alt om Moderne kærlighed

MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

Digitalt. Nogle unge har tilsyneladende deres telefon som tættere partner end deres kæreste. (arkivfoto)

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Unge afbryder samleje for at tale i mobiltelefon

Hver sjette mellem 18 og 29 år har på et tidspunkt taget telefonen under sex.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De unge danskere er ikke gode til at holde mobilen slukket, når det er tid til lidt god gammeldags lagengymnastik, skriver metroxpress.

En undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, viser nemlig, at hver sjette dansker i aldersgruppen 18-29 år på et tidspunkt er stoppet op midt under sexakten for at besvare en ringende telefon.

Tablets har indflydelse på kærlighedslivet
Det kalder sexolog Vivi Hollænder for et trist og sørgeligt resultat.

»Det er uden tvivl ikke godt for et parforhold. Man sender jo et signal om, at man nedprioriterer romantikken og ens partner«, siger sexologen til metroXpress.

»Hvis man tager telefonen, mens man elsker, så kan jeg ikke forestille mig, at der er tale om et seriøst forhold«, siger hun.

Vivi Hollænder mener, at grunden til, at der er flest unge, som har svaret ja på spørgsmålet, er, at de oftere er mindre nærværende, og at parforholdene generelt ikke har samme følelsesmæssige dybde som de forhold, man får senere i livet.

Hun oplever også en tendens til, at smartphones, tablets og andre elektroniske dimser har stor indflydelse på danskernes kærlighedsliv, og derfor overrasker det hende ikke, at denne tendens er rykket ind i soveværelset.

»Det hører jeg mange historier om, og det kan dræbe romantikken og et parforhold« siger hun og fortæller, at kvinderne klager over mænd, der sidder for meget på computeren efter arbejdstid, og mændene klager over, at deres partnere taler for meget i telefon og er på sociale medier som Facebook.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden