Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Tobias Selnæs Markussen
Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ghooost

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thomas Vigild: Alle børnefamilier kender nok kortspillet UNO, men det kan gøres bedre. Det viser kortspillet ‘Ghooost’, hvor temaet er spøgelser, uhyrer og gespenster – og de ret komiske og søde af slagsen som en meget ung Frankenstein og en gammel tandløs Dracula.

Alle kort har en talværdi fra 1 til 14, og enkelte kort har også en særlig evne, såsom at springe næste spiller over eller vende turen. Det gælder om at komme af med alle sine kort først, men til forskel fra ‘UNO’ må man her spille flere monstre med samme talværdi samtidig, hvilket enten giver en bonustur eller rydder bordet.

Så selv om ‘Ghooost’ er ganske heldbaseret, kan man lirke til sit held ved at gruppere sine kort og spille dem i den rigtige rækkefølge. Under spillet betyder det, at kort hurtigt skifter ejermand, og de, der føler sig sikre, kan pludselig skulle tage store bunker af kort op på hånden igen.

Den bølgegang holder uforudsigeligheden og spændingen intakt helt frem til slutspillet, hvor hver spiller skal af med en bunke ukendte kort.

Til forskel fra ‘Hanabi og ‘Love Letters’ er ‘Ghoost’ ikke et spil, man vælter bagover, men det er solidt håndværk, lækkert udført og vigtigst af alt en effektiv afveksling, hvis man leder efter et nyt, nemt og tilgængeligt sommerhusspil.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden