Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Moderne kærlighed

Opråb om stressede børnefamilier stemples som klynk og egotrip

Mor til to kritiserede politikerne for at svigte børnefamilier. Tag selv ansvar, lyder kritikken.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Forkælet«, »egoistisk« og »ude af stand til at tage ansvar for sit eget liv«.

Freelancejournalist og mor til to Anne Marie Løkkegaard bliver i Politiens digitale debatunivers kritiseret for at »klynke«, fordi hun i går skrev et debatindlæg om livet som fortravlet børnefamilie.

I indlægget beskrev hun, hvordan mange børnefamiler er ved at segne af stress, og opfordrede politikerne til at gøre en større indsats for at hjælpe med at få familie- og arbejdslivet til at hænge sammen.

»Enderne kan bare ikke mødes i vores liv, der pendulerer som et gammelt bornholmerur mellem sengen, institutionen arbejdet, institutionen og sengen«, lød det blandt andet fra Anne Marie Løkkegaard.

Hjælp fra pensionister og arbejdsløse

Hun efterlyste blandt andet et skattefradrag for rengøringshjælp og foreslog, at ældre uden børnebørn og unge uden arbejde kunne give landets børnefamilier en hånd og hjælpe med at hente ungerne i børnehaven og efterlyste i det hele taget større politisk fokus på børnefamiliernes hverdag.

En overvægt af de mange, der har kommenteret indlægget, mener, at Anne Marie Løkkegaard er galt afmarcheret.

»Folk må altså tage ansvar for deres eget liv. Hvis der er noget i deres liv som ikke fungerer, så juster, lav om, prioriter bedre. Det er virkelig noget værre klynk. Danmark er et smørhul, men adelsmærket i den danske sjæl er at brokke sig i en uendelighed når man ikke kan få et endnu større luksusliv end man har«, skriver eksempelvis Janus Madsen i en kommentar til Anne Marie Løkkegaard.

Også Lis Andersen er kritisk:

»Oh skræk, både unge og ældre skal mobiliseres for at redde de stressede forældre. Samt flere skattefradrag. Et par gode råd: Få et arbejde i stedet for en karriere. Gå ned i arbejdstid, en oplagt mulighed for mange i den bedst stillede del i middelklassen«.

»Det er jer, der har nydt godt af skattelettelserne. Find eventuelt en billigere bolig. Hverken udlandsferier, årskort til fitnesscenter, eller andre selvrealiseringsprojekter er en samfunds- eller menneskeret. Brug tiden med jeres børn i stedet for at male skønmalerier på de sociale medier. God tur til virkeligheden«, skriver hun, mens Kristian Andersen kommenterer således:

»Gudfader en egotrippende opfattelse af hvad samfundet skal gøre for en«.

Ikke mindst forslaget om at arbejdsløse unge kunne hente børn i institutionerne har provokeret flere:

»Jeg synes ærlig talt det er et temmelig upassende og forkælet udsagn du kommer med - synes du ikke at der er andre i dette samfund der har mere brug for hjælp end dig, hvis det endelig skal være? Og, hvordan er det lige en win-win at du får unge arbejdsløse til at hente dine unger? Hvis det endelig er den vej man vil gå, ville det så ikke være mere socialt ansvarligt at bede dem gå tur med enlige ældre eller forældreløse unge«, skriver Mads Odgaard.

Gå ned i karrieretid

Det er dog ikke alle, der langer ud efter Anne Marie Løkkegaard. Blandt andre Jesper Sommer genkender problematikken fra sin egen hverdag.

»Som 'kernefamilie' med to fuldtidsjobs og tre børn under 5 år kan vi sagtens nikke genkendende til det billede, der tegnes. Det er sgu intet under, at fødselstallene er så lave, at vi ikke kan opretholde vores eksisterende population. Det er ikke kun umådeligt tidskrævende at have børn - det er også dyrt«, skriver Jesper Sommer.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Flemming Klausen støtter også Anne Marie Løkkegaard:

»AML spørger til, om vi kan gøre det lettere at være børnefamilie. Selvfølgelig kan vi det, hvis vi har viljen. Alle jer, der skriver om jeres genvordigheder, da I selv havde børn: Mener I at det er godt for samfundets udvikling at børnefamilierne stresses af hverdagen. Hvem skal sørge for jer i fremtiden?«, lyder det fra Flemming Klausen.

Også Thomas Nielsen er på banen i forsvar for Anne Marie Løkkegaard. Han mener, at for mange mennesker har for travlt med at værne om glansbilledet udadtil.

»Det er ulækkert at se alle dem, der har deres på det tørre, dømme en der offentligt råber om hjælp. I fremstiller jer selv som supermænd der har klaret hele verden på den halve tid. Jeg vil vædde på, at hvis man begynder at pille lidt i Jeres facade, så fremstår I ikke længere så super«, skriver Thomas Nielsen.

Politiken bringer senere i dag et interview med Anne Marie Løkkegaard.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden