Få de vigtigste historier direkte i din indbakkeLæs mere

Kønssortering. Dansk firma tilbyder nu, at kommende forældre kan få sorteret sædcellerne før befrugtningen, så de selv kan vælge, om de får en dreng eller en pige.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Kønssortering. Dansk firma tilbyder nu, at kommende forældre kan få sorteret sædcellerne før befrugtningen, så de selv kan vælge, om de får en dreng eller en pige.

Familieliv

Frit valg - vil I have en dreng eller en pige?

Dansk firma tilbyder behandling, så forældre selv kan vælge barnets køn.

Familieliv

I store dagbladsannoncer tilbyder det danske firma Kirurgirejser kommende forældre, at de kan få sorteret sædcellerne på Cypern, så de selv kan bestemme, om deres barn skal være en dreng eller pige.

Det skriver Jyllands-Posten.

SE DOKUMENTATIONArtiklen fra Jyllands-Posten

Tilbuddet koster ifølge avisen mellem 10.000 og 45.000 kroner, og firmaets direktør oplyser, at flere danske par allerede har henvendt sig på baggrund af annoncen.

Forbudt i Danmark

I Danmark er det forbudt at kønsselektere i fertilitetsbehandling, med mindre det handler om at undgå alvorlige, arvelige sygdomme. Men på blandt andet Cypern er det lovligt, og derfor har KirurgiRejser etableret et samarbejde med North Cyprus IVF Centre, så også danske par kan få mulighed for at vælge, om de vil have en dreng eller en pige.

Annoncerne vækker stor forargelse hos Dansk Fertilitetsselskab:

»Det er første gang, at jeg ser den slags tilbud til danskere, og jeg finder det forkasteligt at kønssortere, alene fordi forældrene har et ønske om et bestemt køn. Desuden er teknikken, som klinikken bruger til at sortere sædcellerne, udokumenteret, og ingen kender eventuelle langtidsvirkninger,« siger fertilitetslægernes formand Søren Ziebe, som også er leder af Rigshospitalets fertilitetsklinik til Jyllands-Posten.

Sundhedsstyrelsen vil nu undersøge, om annoncerne er lovlige.

nyheder@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce