Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SAVN. Ifølge en ny undersøgelse fortyder mange forældre, at de ikke tilbragte tid nok sammen med ders børn. Her er det børn fra fritidshjemmet Briggen, der nyder hinandens selskab.
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

SAVN. Ifølge en ny undersøgelse fortyder mange forældre, at de ikke tilbragte tid nok sammen med ders børn. Her er det børn fra fritidshjemmet Briggen, der nyder hinandens selskab.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver fjerde fortryder for lidt tid med deres børn

Nu undersøgelse dokumenterer, at nogle forældre er splittede mellem job og familie.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når vores børn er små, tilbringer de typisk mange timer i daginstitution, mens forældrene er på arbejde.

Men en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Kristeligt Dagblad blandt 1005 danskere, viser, at ikke alle forældre har det lige godt med den måde at indrette hverdagen på.

Ifølge undersøgelsen fortryder 24 procent, altså næsten hver fjerde, af de adspurgte, at de ikke tilbragte mere tid med deres børn, mens de stadig var små.

Mai Heide Ottosen, ph.d. og seniorforsker i børn og familier ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, peger på, at kan hænge sammen med arbejdslivets vilkår.

Ofte er det ikke muligt at få indrettet arbejdslivet på en måde, hvor man kan hente sine børn for eksempel klokken 14 hver dag. Desuden har mange ikke råd til, at den ene forælder arbejder på deltid. Andre forældre vælger ganske enkelt at prioritere deres job højere, end at børnene skal have kortere dage i daginstitution:

»En del mennesker, specielt i middelklassen, har et job, der er rigtig interessant. Og derfor føler mange, at de udvikler sig personligt, og derfor prioriteres arbejdet. Men så bliver familielivet ikke, som man bagefter ønsker, det skulle have været«, siger Mai Heide Ottosen til Kristeligt Dagblad.

Manglende samvær har konsekvenser for børnene

Bente Boserup, souschef i Børns Vilkår og chef for BørneTelefonen, peger på, at det manglende samvær kan have konsekvenser for børnene. Hun ser undersøgelsen som et fingerpeg om, at forældre ofte er splittede mellem arbejdsliv og børn:

»Vores erfaring fra børnetelefonen viser, at børn efterlyser, at deres mor og far har tid til dem. De er i tvivl om, hvorvidt mor og far har tid til at hjælpe dem med det, de går og roder med. Det er et savn hos nogle børn, at forældre ikke har den tid. Det er klart, at det har konsekvenser. Hvis en nærværende voksen ikke hjælper barnet med at sætte ord på følelser og tanker, så går børn rundt og kan ikke finde ud af, hvad sker med dem selv og omverdenen«.

»Og så kan de ende med at blive rigtig kede af det. Hvis forældrene så oven i købet sidder med hovedet begravet i mailen eller iPhonen, når de så endelig er sammen med børnene, så kan børnene for alvor føle, at de slet ikke er noget værd«, siger Bente Boserup.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden