Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fællestræning. Forældre bør træne trafik med deres børn før skolestart - og i løbet af skoleåret, lyder ét af rådene fra Rådet for Sikker Trafik.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Fællestræning. Forældre bør træne trafik med deres børn før skolestart - og i løbet af skoleåret, lyder ét af rådene fra Rådet for Sikker Trafik.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

10 gode råd til at gøre dit barn trafiksikkert før skolestart

Træn ruten til skolen med dit barn, lyder et af rådene fra Rådet for Sikker Trafik.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Træn skolevejen på cykel eller til fods med dit barn, både inden skolestart og i løbet af skoleåret.

2. Træn ruten sammen rigtig mange gange, så sikrer du, at de gode vaner sidder ’fast’ hos barnet – også når han/hun engang skal tage vejen alene. Tal også om, hvad I skal huske at kigge efter og passe på.

3. Vælg den sikreste rute til skolen, ikke den hurtigste. En sikker rute er eksempelvis via gang- og stisystemer, gangbroer og -tunneller og lyssignaler der, hvor I skal krydse vejen.

4. Er det svært at få tid til at cykle eller gå sammen til skole hver dag, kan I med fordel vælge en ugentlig gå- eller cykledag. Det giver både motion og god træning i trafikken for dit barn.

5. Har I meget langt til skole, kan I evt. parkere bilen et stykke væk fra skolen og gå det sidste stykke vej sammen, så dit barn får erfaringer med at gå i trafikken.

6. Lær dit barn de basale regler i trafikken: Stop ved rødt lys og ved kantstenen, se dig for til begge sider, gå kun over vejen på sikre steder, hvor I kan orientere jer ordentligt mv.

7. Hvis I cykler sammen, så husk hjelmen, og lær dit barn at give tegn til stop og tegn for at dreje, så de andre trafikanter kender jeres intentioner.

8. Gå ned i knæ, og se trafikken med dit barns øjne, for børn har ikke det samme overblik, som du har.

9. Husk, at du er rollemodel for dit barn - han/hun ser i høj grad på, hvad du gør, og ikke hvad du siger. Hvis du ikke selv bruger cykelhjelm og ofte går over for rødt, så er det svært for dit barn at forstå, at han/hun skal opføre sig anderledes.

10. Tjek, om skolen har en trafikpolitik, som handler om skolens regler og indsatser på området - og læs den!

Find inspiration til træningen og få andre tips om børn og trafiksikkerhed på hjemmesiden for Rådet for Sikker Trafiks særlige klub: Børnenes Trafikklub.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden