Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 PETER KLINT
Foto: PETER KLINT

OMSORGSORDNING. Den svenske VAB-ordning er det bedste, der findes, mener svenske Alvaro Reyes, der ryster på hovedet ved tanken om at aflevere sønnen Samuel til nogen, før han er helt rask.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver tredje forælder har afleveret et sygt barn

Forældres ret til børns sygedage skal udvides, mener pædagoger og forældre.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Næsen løber, temperaturen er over 37,5 grader, og du ved, at dit barn vil have bedst af en dag under dynen med dig på sengekanten. Alligevel afleverer du purken i institution og ræser af sted på arbejde. Lyder scenariet velkendt? Så er du ikke alene. En Megafonmåling lavet for Politiken og TV 2 viser, at hver tredje forælder har afleveret et ikke helt raskt barn i institution eller skole, fordi forælderen ikke har kunnet få barnets første eller anden sygedag til at slå til.

Hver femte forælder har meldt sig selv syg for at kunne blive hjemme.

LÆS OGSÅ

»Det er et velkendt problem, at forældre afleverer børn, der ikke er raske«, siger næstformand i pædagogernes fagforening, BUPL, Birgitte Conradsen. Hun fortæller, at pædagoger ofte beretter om ’klokken 13-feber’, altså det tidspunkt, hvor Panodilen, børnene har fået om morgenen, stopper med at virke.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

  Alt om Moderne kærlighed

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden