Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

    Alt om Moderne kærlighed

Sociolog: Det er blevet acceptabelt, at ældre finder sammen

Vi har ændret holdning til, hvad alderdommen har af muligheder, siger sociolog.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan være et stort tab, hvis man mister en ægtefælle, men det er ikke det samme, som at du skal være alene resten af dine dage.

I dag er der rigtig mange ældre mennesker, der finder ny kærlighed sent i livet.

Christine Swane er kultursociolog og direktør for Ensomme Gamles Værn og tidligere leder af Gerontologisk Institut og Videnscenter på Ældreområdet.

Hun mener, at det er blevet mere socialt acceptabelt, at de ældre finder en ny partner sent i livet, skriver DR Syd i dag.

»Ældre lever jo længere i dag, fordi de har et bedre helbred. Og så har vi ændret vores holdning til, hvad alderdommen har af muligheder«, siger hun.

Christine Swane siger, at vi i dag anerkender, at ældre mennesker også er mennesker med følelser og behov.

Antallet af ældre, der går på internetdating har været stigende gennem nogle år, og der er i dag flere seriøse velfungerende datingsites, der kun henvender sig til folk på 50 plus.

Og det betyder meget for ældres livskvalitet, at de finder en ny partner, lyder det fra Christine Swane.

»Risikoen for at føle sig ensom er meget mindre, når man har et andet menneske at elske«, forklarer Christine Swane til DR Syd.

En undersøgelse Ældre Sagen har lavet blandt 4.000 medlemmer viser, at knap hver femte af de 50-84-årige, der bor for sig selv, faktisk er i et fast forhold.

»Nogle vælger jo at flytte sammen og blive gitft. Men nogle vælger også bare at være kærester eller have en ven eller en veninde, hvor man lever hver for sig. Men bare det, at man får etableret et tæt forhold til et andet menneske, er et dybt behov i os alle sammen«, siger Christine Swane.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden