Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tendens. »Før i tiden var det noget positivt at være adoptivfamilie, men nu hører vi nogle af vore medlemmer melde om, at det kan føles, som om man bliver set skævt til i det offentlige rum« siger medlem af Adoption & Samfund.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aldrig har så få ønsket at adoptere

Negative mediehistorier og bedre fertilitetsbehandling påvirker søgningen.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Antallet af forældre, der søger tilladelse til at adoptere, styrtdykker.

Hvis tendensen fra årets første tre måneder varer ved, vil kun 352 forsøge at blive godkendt til adoption i 2013 – et markant dyk, siden efterspørgslen på at adoptere toppede i 2005 med 1.183 ansøgninger.

I foreningen Adoption & Samfund, som er interesseorganisation for 3.500 adoptivfamilier i Danmark, siger medlem af hovedbestyrelsen Marianne Østergaard, at mediedebatten påvirker en del af medlemmerne:

»Før i tiden var det noget positivt at være adoptivfamilie, men nu hører vi nogle af vore medlemmer melde om, at det kan føles, som om man bliver set skævt til i det offentlige rum«.

Stort giverland er lukket
Om det påvirker fremtidige ansøgere er dog svært at sige noget sikkert om, for her er der også andre faktorer, der spiller ind.

»Der er også hele usikkerheden om, hvorvidt der overhovedet bliver formidlet børn. I forvejen er ventetiderne blevet så lange, at der kan være tvivl om, om man kan nå at få børn, inden man falder for de forskellige fornyelsesfrister og aldersgrænser. Det bliver så yderligere kompliceret af, at et af de store giverlande, Etiopien, midlertidigt er lukket, og at man ikke ved, hvad der kommer til at ske«, siger hun.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

  Alt om Moderne kærlighed

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden