Ro på. Drop de store forventninger til dig selv, anbefaler psykolog.
Foto: JØRN VILLUMSEN/Politiken-Tegning

Ro på. Drop de store forventninger til dig selv, anbefaler psykolog.

Familieliv

Psykolog: Drop ambitionen om at være den perfekte mor eller far

Nærhed og nærvær er vigtigere end storslåede kager og aktiviteter, råder Psykiatrifonden.

Familieliv

Et liv i overhalingsbanen.

Sådan oplever mange børnefamilier deres tilværelse ifølge en analyse af 27 børnefamilier, som Politiken omtalte i går. Men sådan behøver det ikke at være, mener psykolog i Psykiatrifonden Charlotte Diamant.

Hun møder dagligt forældre, som bekymrer sig om børnenes trivsel og som er tvivl om, hvorvidt de gør det hele godt nok. Det bedste råd til de forældre er, at de skal skrue ned for forventningerne til sig selv.

»Drop ambitionen om at være den perfekte forælder og lad være med at bruge så meget energi på, hvad du tror, at naboerne, vennerne, kollegerne og familien tænker«, siger psykolog Charlotte Diamant.

Hun ser en klar tendens til, at forældre er for hårde ved sig selv og stiller for store krav til sig selv, hvilket fører til stress. Samtidig er det ude af trit med børnenes behov.

»Forældrene lægger ikke krudtet der, hvor det er bedst for børnene. Børnene vil hellere have samvær og nærvær frem for en fantastisk fødselsdag, som man kan vise frem til naboerne og på de sociale medier«.

Hvad er vigtigst for børn?

»At vi er til stede med hele vores væren. Jeg sidder ikke med min iPad, men vi er sammen, og vi har en stund sammen. Hvis man kan finde den ro, har man også fundet guldet. Og så behøver det ikke at være vildt og fyldt med oplevelser«, siger Charlotte Diamant, Psykiatrifonden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce