Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

    Alt om Moderne kærlighed

JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

FORNUFT. Malous eget ønske er ifølge hendes mor en »afslappet« konfirmationsfest, og Hanne Lindquist Bentsen har ikke indtryk af, at de har måtte skuffe deres datter i løbet af forberedelserne til den store dag.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Malous forældre: Konfirmationen skal ikke koste mere end et bryllup

Malou designer selv sin kjole, og familien laver selv det meste.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hanne Lindquist Bentsen har taget fri fra den 2. maj. I dagene efter bliver hendes job som skolelærer skiftet ud med et travlt stykke arbejde som festarrangør, inden hendes datter Malou Lindquist Jensens konfirmation den 5. maj.

I en tid, hvor flere og flere forældre bruger flere og flere penge på deres børns konfirmationsfester, prøver Malous forældre at holde de økonomiske fødder på jorden. Og det sker primært ved at lægge snakken om kokke, designerkjoler, limousiner og store lejede lokaler på hylden, og i stedet selv smøge ærmerne op.

LÆS OGSÅ:

For der er ikke overraskende penge at spare ved at trække på sin egen og omgangskredsens arbejdskraft, når en stor fest skal stables på benene. Og selvom konfirmation er en helt enormt vigtig begivenhed, så er der trods alt grænser for, hvor mange penge, familien vil bruge på Malous store dag, fortæller Hanne Lindquist Bentsen.

Engang drømte hun om at holde festen på et slot og i en designerkjole. Der måtte jeg fortælle hende, at hendes konfirmation altså ikke ville komme til at koste mere end mit bryllup.

»Det er selvfølgelig nogle år siden, men engang drømte hun om at holde festen på et slot og i en designerkjole. Der måtte jeg fortælle hende, at hendes konfirmation altså ikke ville komme til at koste mere end mit bryllup«, mindes hun med et let grin.

JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Hun og hendes mand Sander Isak Jensen har netop været ude og handle ind til den efterhånden nært forestående fest. Maden står de selv for, og der var et godt tilbud på kød i denne uge, der skulle udnyttes. De fleste drikkevarer er også allerede på plads efter en tur over grænsen.

»Vi mangler bare vinen. Vi vil gerne have en god vin, men vi kommer ikke til at købe ind til 50 kroner flasken. Så i øjeblikket smager vi lidt rundt, og så finder vi en, der passer til prisen«, forklarer Hanne Lindquist Bentsen.

70 mennesker for 30.000 kroner - alt inklusiv

Et sparegilde bliver det dog langt fra, understreger hun. Selvfølgelig skal deres datter have en stor og fantastisk konfirmationsfest. Og med en anslået pris i omegnen af 30.000 kroner bliver det da heller ikke lige frem et billigt arrangement.

Den pris inkluderer dog både fest og traktement til 70 mennesker samt køb af gave og tøj til Malou og hendes søskende. Til sammenligning viser tal fra TNS Gallup lavet for Nordea, at tre ud af fire danske konfirmationsfester maksimalt huser 45 mennesker, men prismæssigt ofte ligger enten på niveau eller endnu højere end den fest, Hanne Lindquist Bentsen og hendes familie i disse dage er ved at stable på benene.

»Jeg synes, det er lidt hul i hovedet, når festerne bliver dyre. Det lærer børnene noget forkert, når det bliver mig-kulturen, der hersker, i stedet for os-kulturen. Når barnet bliver spurgt, barnet beslutter og barnet bestemmer. Der tror jeg, det er vigtigt som forældre at have et filter og sætte nogle rammer«, fortæller Hanne Lindquist Bentsen.

Så mens man på internettets forskellige konfirmationsportaler kan høre stadig flere historier om hotelfester, lejede tryllekunstnere og dyre konfirmandkørsler i klassiske biler, så køber Hanne Lindquist Bentsen og familien sig til så lidt som muligt.

Transport fra kirke til fest - en overraskelse, der ikke skal afsløres her - har familien selv arrangeret. Menuen bliver en hjemmegjort buffet med kød, som gæsterne selv griller. Og det blå oppyntningstema, der går igen på alt fra invitationer til bordpynt og den blå løber, er også kommet i stand uden hjælp udefra.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

ISÆR BEDSTEFORÆLDRENE SKRUER OP:

Temaet har dagens hovedperson selv udtænkt og arrangeret - lige som det i øvrigt er tilfældet med konfirmationskjolen, som også er ordnet til en mere fornuftig pris end de dyre designerkjoler, mange konfirmander får af deres forældre.

ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM

»Til at starte med ville hun gerne have en kjole designet. Men så blev vi enige om, at hun selv kunne designe den i stedet, og så kender vi en, der har kunne sy den for hende. Det er faktisk endt med, at hendes brors tøj er blevet dyrere end hendes. Men hun er rigtig glad for sin kjole«, fortæller Hanne Lindquist Bentsen.

Pinlige taler er den største bekymring

Malous eget ønske er ifølge hendes mor en »afslappet« konfirmationsfest, og Hanne Lindquist Bentsen har ikke indtryk af, at de har måtte skuffe deres datter i løbet af forberedelserne til den store dag.

Og så tror jeg, hun er lidt bange for talerne og underholdningen. Der frygter hun vist, at vi måske kommer til at overskride nogle grænser og være lidt for pinlige.

Men snakken går blandt børnene, fortæller hun - især om, hvordan de hver især skal hentes, når det alvorlige kirkearrangement skal skiftes ud med de mere løsslupne rammer til selve konfirmationsfesten.

Forventningerne bliver med andre ord bygget stort op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det er jo en kæmpestor dag. Hun har glædet sig rigtig længe og forventningerne er rigtig store. Og der kan man da godt blive lidt bekymret for, om de bliver indfriet, og det hele bliver, som hun går og forestiller sig«, fortæller Hanne Lindquist Bentsen.

Uanset festens pris, vil det dog altid være en risiko, påpeger hun. Og den helt store bekymring er da også af mere klassisk teenageforældre-karakter.

»Jeg tror også, at hun er lidt bange for talerne og underholdningen. Der frygter hun vist, at vi måske kommer til at overskride nogle grænser«, slutter Hanne Lindquist Bentsen.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden