Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
GENERATIONSROD. Forældre og voksne børn er langtfra altid enige om, hvem der skal bestemme hvad, og hvornår ting skal gøres.
Foto: ANNE-MARIE STEEN PETERSEN/Politiken-Tegning

GENERATIONSROD. Forældre og voksne børn er langtfra altid enige om, hvem der skal bestemme hvad, og hvornår ting skal gøres.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Unge og voksne fortæller: Det irriterer os allermest ved hinanden

Skæv balance mellem at yde og nyde, frihed og ansvar samt kontrol og privatliv er ofte i spil, fortæller forældre og voksne børn.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»De tror de bor på hotel«

»Det er let at svare på. De tror, de bor på et hotel. Forventer at rengøring og mad kører 24 timer i døgnet, mens de selv kan komme og gå og bestemme over deres tid, som de vil«.

Mand i 40’erne

At reglerne er de samme

»Det værste er, at reglerne er de samme, selv om man er blevet voksen og føler, man kan klare sig selv. Jeg tager mere ansvar, både økonomisk og i forhold til pligter og at lave mad. Samtidig skal jeg stadig fortælle, hvornår jeg kommer hjem, sende sms om hvor jeg er og følge de gamle regler om ikke have fødderne på bordet og den slags«.

19-årig kvinde

Skænderierne er det værste

»Jeg hader, når skænderier forpester stemningen i lang tid. At de gamle roller passerer en usynlig udløbsdato, udfordrer alles temperament, for det er naturligt, at ungerne vil frigøre sig og pisse deres nu-er-jeg-myndig territorium af, men som forælder synes man jo, ens egne regler gælder, så længe man betaler og lægger hus til«.

Kvinde i 50’erne.

Den økonomiske magt

»Ens frihedstrang kan godt blive noget klemt, når man så at sige er nødt til at indordne sig, fordi man ikke har økonomi til andet. Jeg er på mange måder glad for at bo hjemme, men der er et eller andet, som generer min stolthed og lyst til at være uafhængig«.

20-årig mand

Svært at få klare svar

»At det er så svært at få et konkret, forpligtende svar. På om de er hjemme til aftensmad eller vil tage sig af en huslig opgave. En vis tidsmæssig fleksibilitet er på sin plads, men det kunne være sjovt, hvis svaret oftere var klart, og tingen blev gjort fluks«.

Mand i 60’erne

Meget lidt privatliv

»Man har meget lidt privatliv, når man bor hos sin familie, for der er tit nogen, der kommer ind til en, og det gør de også nogle gange, når man ikke er hjemme, kan man nogle gange se bagefter. Så får man følelsen af, at ens liv ikke er så privat, som man måske troede. Det er også irriterende, at man hele tiden skal fortælle, hvor man er henne, og hvad man laver«.

22-årig kvinde (er flyttet hjemmefra)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden