Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
NÆRKONTAKT. Sådan holder du kontakt med dem, der har forladt reden. Tegning: Jørn Villumsen

NÆRKONTAKT. Sådan holder du kontakt med dem, der har forladt reden. Tegning: Jørn Villumsen

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godt tip: Mobilepay er den sikre kontaktvej til den unge

Her er 6 råd fra forældre og unge om god generationskommunikation.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den sikre vej til kontakt

Hvis det kniber, er det min erfaring, at man kan nå dem med MobilePay alle døgnets 24 timer, hvor end de befinder sig i verden.

Far til to unge voksne

Små ting kan betyde meget

»Noget af det, der varmer, er, når man kan mærke sine forældres oprigtige interesse. Det kan sagtens være med små ting, som at de ved, man skal til eksamen, og lige sender en pøj-pøj sms eller ringer og spørger, hvordan det gik«.

Kvinde, 25 år

Uanmeldt besøg, nej tak

»Det er vigtigt, de har situationsfornemmelse. Nogle gange er det fedt, hvis man kan låne en boremaskine, men forældrene skal ikke bare tage over, fordi de ved, hvordan det hele skal gøres. Så får man ikke mulighed for at vise, at man kan noget selv. Det værste, jeg har hørt, er, hvis forældre har nøgle og bare kommer brasende. Det er vildt grænseoverskridende«.

Mand, 24 år

Betalt transport til besøg

»Flytter børnene langt væk, kan man tilbyde at betale deres transport hjem en eller to gange om måneden. Det gjorde min egen mor, og det var skønt. På grund af trygheden, og fordi man ikke skulle spekulere på økonomien, men oven i købet sparede penge til mad og møntvask. Og jeg vaskede altså selv!«.

Mor til tre unge voksne

Mor vasker – alle hygger

»Jeg har en studiekammerat, der efter to år stadig aldrig har været nede i kollegiets vaskeri, for hans mor bliver ved med at vaske hans tøj. Jeg ville selv synes, det var for besværligt at slæbe tøjet frem og tilbage, men det forarger mig ikke. De er ret meget sammen, dyrker sport og hygger, og hun har ikke noget imod det. Det er da fint, at folk finder deres egen form«.

Mand, 22 år

Hvor er de heldige i dag

»Det bedste er alle de teknologiske muligheder. Brug dem. Da jeg som 17-årig i 1950 flyttede til en anden landsdel, måtte jeg spørge min arbejdsgiver, om jeg kunne låne telefonen. Det blev højst til et par minutter i ny og næ, for det var dyrt. Det var transport også, så besøg var mest til jul og i sommerferien. Ellers skrev vi breve. Man kunne let føle sig ensom, så det er dejligt, at der i dag er telefoner, mail, FaceTime, Facebook og så videre.

Kvinde, to voksne børn og fire børnebørn

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden