Alberte går på efterskole i Aabybro.
Foto: Louise Herrche Serup

Alberte går på efterskole i Aabybro.

Familieliv

Delebørn fortæller: »Hvis de sagde, at de blev kærester igen, ville jeg nok blive sur på dem«

Alberte på 15 år har tre hjem. Et hos sin mor i Åbyen, et hos sin far i Horne og et på efterskolen i Aabybro, som hun deler med fire andre. Albertes forældre blev skilt, da hun gik i børnehaveklasse, men hun kan stadig huske følelsen i kroppen, da de fortalte om skilsmissen: »Alt stivner ligesom inden i én og følelsen bevæger sig ud i alle lemmer«.

Familieliv
FOR ABONNENTER

Jeg gik i børnehaveklasse, da mine forældre blev skilt. De hentede mig hos en veninde, jeg havde leget med, og fortalte det, da vi kom hjem. Min lillebror var kun fire, så han forstod ikke rigtig, hvad der skete. Begge mine forældre græd. Og så begyndte jeg at græde. Det kom bag på mig, at de skulle skilles. Jeg forstod det nok i virkeligheden heller ikke i starten.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce