Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Den nye generation af ældre vil have masser af sex

68'erne er blevet pensionister - og de opretholder deres aktive sexliv.

Trivsel
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gråt hår og rynker er ingen hindring for et aktivt sexliv.

De nye generationer af pensionister insisterer på at forlænge kærlighedslivet og sexlivet langt op i alderdommen, fastslår en række eksperter i Morgenavisen Jyllands-Posten, blandt andet med henvisning til at salget af potensmidler stiger markant blandt de ældste mænd, ligesom datingsider for seniorer hitter, og antallet af giftemål ligeledes stiger blandt de ældste danskere.

»Den nye generation af pensionister har et helt andet forhold til sex, kærlighed og parforhold end alle tidligere pensionistgenerationer, for det er de såkaldte 68'ere, der nu er ved at blive gamle. De har levet et udadvendt seksuelt liv og har været vant til at få deres vilje, og de vil selvfølgelig ikke finde sig i, at den del af livet lukkes ned«, siger Christian Graugaard, som er læge og sexologiprofessor på Aalborg Universitet, til Jyllands-Posten.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er salget af potensmidler de seneste seks år steget med henholdsvis 35 og 31 pct. for de to ældste grupper af mænd, nemlig de 65-79-årige og dem over 80 år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden