Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 PETER HOVE OLESEN (arkiv)
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

afhængighed. Børn i 7. klasse bruger mobilen så meget, at de lider af koncentrationsbesvær og træthed, som forstyrrer indlæringen.

Trivsel
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire ud af ti piger er afhængige af deres mobiltelefon

Mobiltelefonen skader mange børns trivsel, viser Børnerådets nye undersøgelse.

Trivsel
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange børn bruger deres telefon så meget, at de føler sig pressede og har svært ved at koncentrere sig. Det viser en stor undersøgelse fra Børnerådet, skriver Ultra Nyt.

Det er vigtigt for børn at kunne komme i kontakt med vennerne og følge med på de sociale medier. Men for en stor del af dem kommer telefonen til at fylde lidt for meget i hverdagen, viser en landsdækkende undersøgelse fra Børnerådet blandt 2.000 elever i 7. klasse.

Hvert tredje barn er så tæt knyttet til sin telefon, at der er tale om afhængighed. Det er primært pigerne, der har svært ved at lægge telefonen fra sig. 40 procent af pigerne i undersøgelsen føler sig afhængige af telefonen, mens det kun gælder for 22 procent af drengene.

GUIDE:

Tallene er bekymrende, mener Børnerådets formand Per Larsen.

»Det er overraskende og urovækkende, at unge er så påvirkede af mobiltelefonen. Det gør virkeligt indtryk, at vi kan se, at det nogle gange skader børnenes trivsel«, siger Børnerådets formand Per Larsen til Ultra Nyt på DR

Trætte og ukoncentrerede

Meget tyder på, at det er en endnu større belastning hvis man er storforbruger af telefon, computer og tablet. De der bruger medier mere end fire timer dagligt, har oftere svært ved at koncentrere sig og føler sig oftere trætte om morgenen end andre børn.

»På den lange bane er det jo forfærdeligt. De her børn er i en indlæringsfase, og hvis de ikke er koncentrerede, får de ikke fuldt udbytte af skolen, og det kan påvirke resten af deres liv«, siger Per Larsen.

I undersøgelsen fortæller børnene, at de føler sig pressede på to måder. Mange får nervøse trækninger når telefonen og dermed vennerne og de sociale medier er uden for rækkevidde. Men faktisk oplever mange, at det også er et pres, når man er online, fordi det giver en følelse af forpligtigelse.

»Det kan være, den anden person bliver lidt sur, hvis der går lang tid, før man svarer«, forklarer en pige, der hedder Ingeborg, i undersøgelsen.

Ifølge Per Larsen er løsningen ikke, at man ruller den teknologiske udvikling tilbage, men han håber, at undersøgelsen medfører en debat om, hvordan man bruger teknologien.

»Vi skal finde ud af, hvordan vi dæmper bivirkningerne, og her er forældrene vigtige. De bliver nogle gange negative rollemodeller, hvis de sidder ved middagsbordet og kigger på deres tablet«, siger Per Larsen til Ultra Nyt.

SMARTPHONE-BRUGER:

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden