Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Brian Laudrup er goodwill-ambassadør for hjertebørnene.
Foto: THOMAS WILMANN

Brian Laudrup er goodwill-ambassadør for hjertebørnene.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

17.000 traver løs for en god sag

Ecco-walkathon på søndag er vokset år for år til glæde for hjertebørn, gadebørn og truede dyr. Brian Laudrup bakker op.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidste år havde 10.000 meldt sig til at tjene penge til gode formål ved at gå på Kastellet i København på dette tidspunkt. Nu er der allerede solgt 12.000 billetter til 'Ecco-walkathon'. Så arrangørerne regner med at se over 17.000 gode mennesker i fornuftigt fodtøj på søndag.

For hver kilometer, man går, donerer skofirmaet Ecco 7,50 kroner. Hertil kommer altså billetprisen, 50 kroner for voksne, 25 for børn, der også går til de tre gode formål: Børn født med hjertefejl. Gadebørn i Kenya. Isbjørne i Grønland.

Tilmelding på eccowalkathon.dk

Fodboldspilleren Brian Laudrup er ambassadør for hjertebørnene.

»Jeg har været på Skejby Hospital og mødt børnene. Det gør indtryk. Det betyder noget for mig, at kunne hjælpe med at skaffe penge til forskning og rekreation«, siger han.

»Og så vil jeg godt bruge noget af den opmærksomhed, som jeg får, til at fortælle, at der faktisk bliver født 600 børn med hjertefejl hvert år, det vidste jeg ikke«.

Hvorfor er det lige blevet hjertebørnene?

»Jeg har vis svaghed for børn, der ikke har det så godt. Netop hjertebørn, der bliver født til et svært liv. Dem vil jeg gerne hjælpe. For de kan ikke alle de ting, som jeg kunne gøre i min barndom«.

Brian Laudrup har netop i søndags været med til en stor finale i streetfodbold på Rådhuspladsen, hvor det gjaldt om at få børn og unge i udsatte kvarterer til at finde nogle sundere interessere.

LÆS ARTIKLEN

»Det er bevist at fodbold, er noget af den sundeste motion. Jeg vil gerne forbedre børns velvære og sundhed. Også hjertebørnene har godt af at røre sig«, forklarer Brian Laudrup.

»Som voksen tænker man, at hjertebørn intet skal foretage sig. Men det er faktisk rigtig sundt for dem! Det at gå meget er rigtig sundt. Også for voksne, der ikke kan løbe«.

LÆS ARTIKLEN

Og det kan man altså komme i gang med på søndag kl. 10 på Kastellet i København, hvor der er både 6 og en 10 km's rute.

Udover det sunde aspekt og de gode formål vil der være underholdning med Bubber, Dodo and the Dodos samt Sigurd og hans Bjørnetrio.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden