Brian Laudrup er goodwill-ambassadør for hjertebørnene.
Foto: THOMAS WILMANN

Brian Laudrup er goodwill-ambassadør for hjertebørnene.

Motion

17.000 traver løs for en god sag

Ecco-walkathon på søndag er vokset år for år til glæde for hjertebørn, gadebørn og truede dyr. Brian Laudrup bakker op.

Motion

Sidste år havde 10.000 meldt sig til at tjene penge til gode formål ved at gå på Kastellet i København på dette tidspunkt. Nu er der allerede solgt 12.000 billetter til 'Ecco-walkathon'. Så arrangørerne regner med at se over 17.000 gode mennesker i fornuftigt fodtøj på søndag.

For hver kilometer, man går, donerer skofirmaet Ecco 7,50 kroner. Hertil kommer altså billetprisen, 50 kroner for voksne, 25 for børn, der også går til de tre gode formål: Børn født med hjertefejl. Gadebørn i Kenya. Isbjørne i Grønland.

Tilmelding på eccowalkathon.dk

Fodboldspilleren Brian Laudrup er ambassadør for hjertebørnene.

»Jeg har været på Skejby Hospital og mødt børnene. Det gør indtryk. Det betyder noget for mig, at kunne hjælpe med at skaffe penge til forskning og rekreation«, siger han.

»Og så vil jeg godt bruge noget af den opmærksomhed, som jeg får, til at fortælle, at der faktisk bliver født 600 børn med hjertefejl hvert år, det vidste jeg ikke«.

Hvorfor er det lige blevet hjertebørnene?

»Jeg har vis svaghed for børn, der ikke har det så godt. Netop hjertebørn, der bliver født til et svært liv. Dem vil jeg gerne hjælpe. For de kan ikke alle de ting, som jeg kunne gøre i min barndom«.

Brian Laudrup har netop i søndags været med til en stor finale i streetfodbold på Rådhuspladsen, hvor det gjaldt om at få børn og unge i udsatte kvarterer til at finde nogle sundere interessere.

LÆS ARTIKLEN

»Det er bevist at fodbold, er noget af den sundeste motion. Jeg vil gerne forbedre børns velvære og sundhed. Også hjertebørnene har godt af at røre sig«, forklarer Brian Laudrup.

»Som voksen tænker man, at hjertebørn intet skal foretage sig. Men det er faktisk rigtig sundt for dem! Det at gå meget er rigtig sundt. Også for voksne, der ikke kan løbe«.

LÆS ARTIKLEN

Og det kan man altså komme i gang med på søndag kl. 10 på Kastellet i København, hvor der er både 6 og en 10 km's rute.

Udover det sunde aspekt og de gode formål vil der være underholdning med Bubber, Dodo and the Dodos samt Sigurd og hans Bjørnetrio.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce