REKORDSEJR. Sidste år satte amerikanske Colleen De Reuck ny rekord for kvinderne med tiden 2 timer 30 minutter og 53 sekunder. Følg med søndag og se om Tegla Loroupe eller Anne-Sofie Pade Hansen kan matche det.
Foto: JOACHIM ADRIAN

REKORDSEJR. Sidste år satte amerikanske Colleen De Reuck ny rekord for kvinderne med tiden 2 timer 30 minutter og 53 sekunder. Følg med søndag og se om Tegla Loroupe eller Anne-Sofie Pade Hansen kan matche det.

Motion

Her har du vinderen af Copenhagen Marathon

Eller rettere - her er vores bud på, hvem du skal holde øje med.

Motion

Kenyansk maratonlegende er storfavorit på kvindesiden til Nykredit Copenhagen Marathon. Og så er der finsk favorit hos herrerne.

Følg eliteløberne på nært hold, når de på søndag kl. 9.30 begiver sig fra Islands Brygge og ud i de københavnske gader for at løbe 42,195 km.

LÆS ARTIKEL

»De bedste kæmper ikke kun mod dem selv og deres egen tid. De kæmper mod hinanden. Det er mand mod mand. Det er altid nogen dragende og fascinerende dueller, og det er rigtig god underholdning«, siger Copenhagen Marathons løbeekspert David Møller, der følger de danske løb tæt året rundt.

Tegla Loroupe kvalitetsstempler løbet.

Copenhagen Marathon er meget begejstrede for den kenyanske løber.

»Det er et kvalitetsstempel fra én af de bedste. Med en tidligere rekordholder til start, vil man kunne håbe på, at der på sigt kommer flere løbere med et godt niveau til København, så løbet dermed vil kunne blande sig blandt de større hovedstadsløb i Nordeuropa«, siger David Møller.

Loroupe er efterhånden blevet 38 år, men hendes imponerende CV tæller blandt andet sejre 2 sejre i New York Marathon, 3 sejre i Rotterdam Marathon og en enkelt sejr i Berlin Marathon, som alle rangerer blandt verdens mest prestigefyldte maratonløb.

I 1999 satte hun ny verdensrekord på maratondistancen, da hun blev den første kvinde til at løbe under 2 timer og 21 minutter. I 2000 fik verdenen øjnene op for hendes unikke karakter, da hun løb både maraton og 10 km løbet til OL i bare fødder. I dag bruger hun blandt andet sin energi på at være FN-sportsambassadør og på sin egen fredsfond, hvilket hun også har brugt tid på, mens hun har været i Danmark.

LÆS ARTIKEL

På søndag går hun efter at løbe under 2 timer og 40 minutter. Hun måler bare 153 cm og vejer 40 kg, så selvom hun ikke løber som i ungdommens vår, så bliver hendes fysiske fordel svær at hamle op med for konkurrenterne.

Favoritten til at tage den næste plads på podiet er Anne-Sofie Pade Hansen, som har sat ny personlig rekord hver gang, hun har løbet i København. Hun har dog overfor Politiken udtrykt tvivl om hendes nuværende form, og det kan måske bringe andre løbere i spil. David Møller nævner Vibeke Houlborg fra Skive og Louise Batting fra Århus som hendes værste konkurrenter. Louise Batting er godt nok debutant på maratondistancen, men hun har stor rutine fra de kortere distancer, og han spår hende til en god debut.

Spændende skandinavisk opgør

Hos mændene er finnen Mårten Boström favorit til at vinde. Hans mål er at løbe under 2 timer og 16 minutter og dermed kvalificere sig til OL. Den 29-årige allround løber residerer om vinteren i Tanzania, hvor han foruden muligheden for at løbe med nogen meget dygtige træningskammerater, kan slippe for den mørke kulde i Finland.

Christian Olsen vil formentlig blive den største trussel for Boström, om end finnen skal have en dårlig dag, for at Christian Olsen skal have en chance for at kæmpe med om sejren.

»Christian Olsen har tidligere løbet under 29 minutter på 10 km, og jeg forventer, at han løber under 2 timer og 30 minutter, selvom det er hans debut på maratondistancen«, siger David Møller.

LÆS ARTIKEL

David Møller spår Lars Budolfsen som bedste bud på en løber, der vil kunne true Christian Olsen. Han er et forholdsvis ubeskrevet blad, men han har vist rigtig god forårsform. Han nævner desuden Henrik Jørgensen som en meget stabil løber, og han skulle være god for en tid omkring 2 timer og 30 minutter, og han kandiderer dermed kraftigt til en top 5 placering.

Jagten på det perfekte løb

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vil du være sikker på at få et glimt af de bedste løbere, så skal du møde op ved starten og råbe dem godt af sted. Eliteløberne vil have deres eget afspærrede opvarmningsområde, og starter i deres egen afmærkede bås. Kvinderne starter i højre side af vejen, mens herrerne starter i venstre side.

»De bedste løbere stræber efter perfektionen. De er ikke perfekte løbere, men man vil som tilskuer kunne få et indblik i, hvad der kræves for at komme tæt på løbemæssig perfektion«.

Det forklarer David Møller som endnu en god grund til at følge med i eliteløbet.

»Specielt vinderen er jo med til at ruske op i tilskuernes drømme, og man får en vinder at hylde. En vinder, der bliver udødeliggjort med sit navn skrevet på listen over vinderne af Danmarks største maratonløb«.

Der er præmieoverrækkelsen umiddelbart efter eliteløberne har passeret målstregen på Islands Brygge kl. 12.30. Vinderen vil foruden en buket blomster indkassere den kontante afregning på kr. 15.000 for strabadserne, mens der er henholdsvis kr. 7.500 og kr. 3.750 til nummer to og nummer tre.

Brug kortet over ruten her, hvor du også kan se, hvornår første løber forventes at være ved km-skiltene på ruten:

KORT OVER RUTEN klik her lige til at printe ud

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce